Aftensmad

Jordskokkesuppe med chorizo og purløg

10. september 2015
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Martin Tanggaard
Giv dig i kast med den populære suppe-klassiker

TID: 45 MIN.

Opskriften er til 4 PERS.

Ingredienser:

2 bananskalotteløg

700 g jordskokker

2 stilke timian

2 spsk olivenolie

1 dl æbleeddike

1 l god hønsebouillon

2½ dl piskefløde

Salt, friskkværnet peber

DRYS:

100 g chorizopølser

Olie

Purløg 

Fremgangsmåde:

Pil løgene og skær dem i terninger.

Skræl jordskokkerne og skær dem i skiver. 

Sauter løg, jordskokker og timian i olie, til løgene er klare, og uden at det har taget farve.

Hæld bouillon på og kog til jordskokkerne er helt møre – det tager ca. 20 min. 

Hæld fløden i retten, og lad den koge op. 

Blend det hele, hæld tilbage i gryden, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med lidt vand.

Varm lidt olie op i en pande og steg forsigtigt chorizopølserne på alle sider, tag af varmen og skær i rustikke skiver.

Anret den varme suppe i skåle med chorizo og et drys purløg.