Aftensmad

Italiensk bondesuppe med bacon og bønner

af Susanne Palmqvist 15. marts 2013
Foto: Anders Schønnemann
Bønnerne mætter godt i den fyldige grøntsagssuppe. Kog bare rigeligt med bønner, og lav en bønnecreme med hvidløg og olivenolie af resten. Det smager godt på ristet brød og i en sandwich

Italiensk bondesuppe med bacon og bønner til 4 personer 1½ dl tørrede hvide bønnerSUPPE:4 tykke skiver bacon i terninger2 spsk. olivenolie1 stort løg, hakket2 fed hvidløg i tynde skiver2 gulerødder i terninger2 stængler bladselleri, snittede2 kartofler, skrællede og i terninger3 tomater, flåede (friske eller fra dåse)et par kviste rosmarin og timian½ savojkål i strimler1-1½ l hønsekødsbouillonsalt og kværnet peber4 skiver landbrød, gerne fra dagen førlidt olivenolieevt. persilledrysUdblød og kog bønnerne som til lun bønnesalat, dog i 45-60 minutter.Gør bacon og grøntsager klar. Svits baconen godt i olien i en stor gryde. Kom løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og kartofler i, og svits i nogle minutter. Kom tomater og krydderurter i, og hæld 1 l bouillon over (spæd op, hvis suppen bliver for tyk).Lad suppen småkoge i ca. 50 minutter under låg. Kom kål og kogte bønner i, og lad det koge videre i ca. 15 minutter. Smag suppen godt til. Pensl brødet med olie, og rist det på begge sider. Læg skiverne i skåle eller dybe tallerkener, og hæld suppen over. Servér straks, evt. med grønt drysPrøv også: Asiatisk suppe med fiskeboller >>