Aftensmad

Hvidløgssuppe med spicy croutoner

6. januar 2014
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
En dejlig blid og cremet suppe med fin smag af hvidløg. Når feddene koges, bliver de nemlig helt milde! Lav selv croutonerne af godt brød (f.eks. surdejsbrød), der gerne må være 1-2 dage gammelt. Toastbrød duer ikke her, det er alt for blødt i krummen

Hvidløgssuppe med spicy croutoner til 4 personer

INGREDINESER

10 fed hvidløg 1 stort løg 1 lille fennikel 2 spsk. olie ca. 7 dl hønsebouillon 1 lille kvist timian 150 g flødeost med hvidløg (f.eks. Castellos økologiske) salt og friskkværnet peber   CROUTONER 4 skiver fast hvidt brød 2 tsk. dijonsennep 1½ spsk. olie ½ spsk. lys vineddike eller citronsaft 1 fed hvidløg 2 spsk. hakket persille   Opskrift - sådan laver du Hvidløgssuppe med spicy croutoner   1. Pil og halvér hvidløgsfeddene, og skær løg og fennikel i tynde skiver. Svits det hele i olien i en stor gryde, uden at det tager farve. Hæld bouillon over, læg timiankvisten i gryden, og lad suppen småkoge under låg i 40 minutter.   2. Tag timiankvisten op, og blend resten (nemt med en stavblender direkte i gryden). Pisk flødeost i, og varm suppen op igen. Smag den til med salt og peber. Konsistensen kan justeres med mere vand/bouillon.   3. Croutoner: Fjern skorpen på brødet, og skær det i terninger på 1-2 cm. Rist dem på en tør pande, til de begynder at få farve. Pisk sennep, olie og eddike sammen med presset hvidløg; hæld blandingen over brødet på panden, og rist videre i 1-2 minutter. Drys hakket persille over brødet, og steg videre i 1 minut. Hæld dem på bagepapir til afkøling, og brug dem som sprødt drys på den varme suppe.   PRØV OGSÅ: Tomat-chili-suppe