Aftensmad

Fransk flammenkuchen-pizza

12. maj 2009
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Flammenkuchen er en specialitet i Alsace, hvor retten gerne serveres med et glas hvidvin til – eller allerbedst et glas Federweiser, der er den helt nye vin, der stadig gærer i flasken.

TID: 20 min. til 4 personer (2 små pizzaer eller 1 lidt større)Dej:10 g gær1½ dl lunt vand½ dl olivenolie1 tsk salt100 g durum hvedemel150 g hvedemel

Fyld:200 g spegeskinke1 løg150 g Comté ost1 dl creme fraiche 38%

Pynt:Frisk rosmarinRør gæren ud i lidt af vandet og tilsæt resten af vandet, olien, saltet og durummelet. Ælt hvedemel i, til dejen føles smidig og slipper bordet.Læg dejen i et fad, dæk med husholdningsfilm og lad den hæve et lunt sted i 45 min.

Skær spegeskinken i tynde strimler. Pil løget og skær det i tynde skiver. Riv osten.Ælt dejen igennem, del den evt. i to og rul dem tyndt ud. Læg dem på to bageplader. Smør creme fraiche på dejen. Fordel spegeskinke, løg og ost ovenpå.Bag den i ca. 10 min. ved 275 grader.

Fransk kartoffelpizzaPandekager med krebsehalerSpeltpandekager med brombær