Fennikelgravet torsk med fennikelsalat

30. november 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Et par skiver gravet torsk med sprød fennikelsalat og lidt ristet rugbrød er en let og lækker forret

600 g fersk torsk i et helt stykke (bestil hos din fiskehandler)
2 spsk. sukker
2 spsk. salt

KRYDDERIER:
2 spsk. korianderfrø
3 spsk. fennikelfrø
1 spsk. anisfrø
1 spsk. szechuanpeber

SENNEPSVINAIGRETTE:
2 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. estragoneddike
5 spsk. olivenolie
1 tsk. fennikelfrø
havsalt, friskkværnet peber og lidt sukker

FENNIKELSALAT:
1 lille fennikel skåret i helt tynde skiver på langs

PYNT:
1 lille bundt estragon
dild

TILBEHØR:
rugbrødscroutoner

Læg torsken i et fad med kant. Drys med sukker og salt, og lad den stå i køleskabet i minimum 10 timer. Mal krydderierne i en morter, og fordel dem på alle sider af torsken. Pak fisken i husholdningsfilm, og stil den tilbage i køleskabet i minimum 8 timer, gerne længere (se kokketip).
Rør ingredienserne til vinai-gretten sammen, smag til med salt og sukker. Vend fennikelsalaten i vinaigretten. Skær torsken i let tykke skiver, og servér med lidt fennikelsalat pyntet med estragon og dild.

KOKKETIP: Tilbered fisken 3-5 dage før, det bliver den kun bedre af.

Få lækre opskrifter på julens bedste julefrokost