Aftensmad

Fennikelgravet torsk med fennikelsalat

af Camilla Zarah Lawes 30. november 2012
Foto: Lars Ranek
Et par skiver gravet torsk med sprød fennikelsalat og lidt ristet rugbrød er en let og lækker forret

600 g fersk torsk i et helt stykke (bestil hos din fiskehandler)2 spsk. sukker2 spsk. salt

KRYDDERIER:2 spsk. korianderfrø3 spsk. fennikelfrø1 spsk. anisfrø1 spsk. szechuanpeber

SENNEPSVINAIGRETTE:2 spsk. grovkornet sennep1 spsk. estragoneddike5 spsk. olivenolie1 tsk. fennikelfrøhavsalt, friskkværnet peber og lidt sukker

FENNIKELSALAT:1 lille fennikel skåret i helt tynde skiver på langs

PYNT:1 lille bundt estragondild

TILBEHØR:rugbrødscroutoner

Læg torsken i et fad med kant. Drys med sukker og salt, og lad den stå i køleskabet i minimum 10 timer. Mal krydderierne i en morter, og fordel dem på alle sider af torsken. Pak fisken i husholdningsfilm, og stil den tilbage i køleskabet i minimum 8 timer, gerne længere (se kokketip).Rør ingredienserne til vinai-gretten sammen, smag til med salt og sukker. Vend fennikelsalaten i vinaigretten. Skær torsken i let tykke skiver, og servér med lidt fennikelsalat pyntet med estragon og dild.

KOKKETIP: Tilbered fisken 3-5 dage før, det bliver den kun bedre af.

Få lækre opskrifter på julens bedste julefrokost