Aftensmad

Fasansalat à la orange

4. oktober 2011
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Server fasansalaten som snack til en lækker gæstemenu med vildt, som forret på en lille salat, eller som fyld i en sandwich.

Server fasansalaten som snack til en lækker gæstemenu med vildt, som forret på en lille salat, eller som fyld i en sandwich.SNACK til gæstemenu med vildt kødFasansalat a la orange (Tid: 1 time.)

Ingredienser Fremgangsmåde 1 fasan1 spsk smør1 øko appelsin 3 spsk mayonnaise2 spsk cremefraiche 2 spsk timianSalt, peber4 skiver rugbrød Del fasanen i 4 stykker og brun den i smør i en stor gryde i ca. 8 min.Dæk fasanen med vand, tilsæt lidt salt og kog den i 50 min.Pil al kødet af skroget. Gem evt. kogevandet - se tip.Riv appelsinskallen med et juliennejern.Filetér appelsinen med en skarp kniv over en skål, så saften opsamles. Rør mayonnaise med cremefraiche, hakket timian og smag til med salt, peber, appelsinsaft og -skal.Del fasankødet i mindre stykker og rør det med dressing og appelsinfileter.Server salaten med ristet rugbrød.

Juliennejern fra SØNDAGs webshop

599 kr. fra BörnerKøb i SØNDAGs webshop

TIP

Kog fasanskrog og kogelagen ind til ½ l sammen med bouillon. Si suppen, tilsæt piskefløde og stegte svampe - og server en lækker suppe.Hvad synes du om denne opskrift?

Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag gerne til opskriften i kommentarfeltet forneden.Gæstemenu med vildt - 5 retter:

SNACKFasansalat à la orange FORRETAndelevermed figner MELLEMRETDuebrystpå skovpuré HOVEDRETKronhjortemørbradmed orangetranebærkompot DESSERTVilde skovbærmed sorbet