Dampet laks
Aftensmad

Dampet laks med pasta og persillesovs

af Louisa Lorang 2. august 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er pasta med dampet laks og persillepesto. Få opskriften her

Dampet laks med pasta og persillesovs - sådan gør du: 

Vælg allerhelst en Alaskalaks - det er sundere for dig og miljøet. Og hey ... den smager bedre!

100 g mandler4 håndfulde bredbladet persille50 g parmesan½ fed hvidløg1 dl olivenoliesalt

ENDVIDERE:lidt mere persille, hakketfine strimler økocitronskal250 g laks, uden skind og ben2 dl kogende vandsaft af 1 økologisk citronsalt250 g frisk pastasalt

TILBEHØR TIL DAMPET LAKS MED PASTA OG PERSILLESOVS:citronbåde

Rist mandlerne på en varm, tør pande i ca. 5 minutter. Ryst dem undervejs, så de bliver ristet over det hele. Lad dem køle helt af. Blend ca. ²⁄3 af mandlerne med persille, parmesan, hvidløg og olivenolie. Hak resten, og vend dem med hakket persille og tynde strimler citronskal.Damp imens laksen i en kasserolle med kogende vand, citronsaft og salt under låg i ca. 5 minutter.Kom pastaen i rigeligt kogende og saltet vand. Kog den al dente, og dræn vandet fra.Vend pastaen med pesto; anret den med brud af laks, og top med persille og mandler.Servér straks med citronbåde til.Opskriften på pasta med dampet laks og persillesovs er til 2 personer

TIP: Pastaen er også super god vegetarisk

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER