svinemørbrad
Aftensmad

Braiseret svinemørbrad med rodfrugter

8. oktober 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Svinemørbrad tilberedt på den rigtige måde, er skøn fredagsmad. Sennepsmarinaden giver en kødet en pikant, men ikke stærk smag.

Braiseret svinemørbrad med rodfrugter til 4 personer

Tid: 25 minutter. Marinering: 30 minutter. Kogetid: 25 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 1 kg svinemørbrad 2 spsk. grov sennep salt og friskkværnet peber 1 fed hvidløg 1 skalotteløg 2 pastinakker 2 bagekartofler ½ bundt timian 2 spsk. smør til stegning 2½ dl grøntsagsbouillon 1 squash   TILBEHØR godt brød  

Opskrift - sådan laver du braiseret svinemørbrad med rodfrugter 

  Afpuds svinemørbrad for sener og fedt. Skær mørbraden i store tern. Vend dem med sennep, salt og peber. Lad kødet marinere i 30 minutter. Pil og hak hvidløg og skalotteløg. Skræl pastinakker og bagekartofler, og skær dem i grove stave. Hak timian. Smelt smørret i en sauterepande eller i en gryde med bred bund. Svits løg og hvidløg let. Tilsæt det marinerede kød, og steg det i 3-4 minutter, til det får farve på begge sider. Tilsæt pastinakker, kartofler og timian. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon i gryden, og læg låg på. Lad retten simre i 20 minutter, til kartofler og pastinakker er møre. Skyl og flæk squashen. Fjern kernerne, skær squashen i skiver, og lad dem koge med i gryden i yderligere 5 minutter. Servér retten med brød til.   TIP: Braisering betyder, at man bruner kødet og derefter lader det koge. Resultatet er saftigt og mørt kød.   Få indkøbslisten til denne uges madplan her

 

Mandag: Kyllingefilet med butternutsquash og dadler - Få opskriften her

Tirsdag: Portobellosvampe med pasta - Få opskriften her

Onsdag: Ovnbagt torsk med bønnefritter og kartoffel-selleri-puré - Få opskriften her

Torsdag: Gratin med butternutsquash og gedeost - Få opskriften her