Aftensmad

Asiatisk kål

af Louise Dandanell Ørsted 24. oktober 2012
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrifter: Sprød salat, som også giver varme på tungen i den kolde tid - prøv den som krydret, friskt tilbehør

Asiatisk kål (TID: 25 min. inkl. trækketid)

Ingredienser½ spidskål1 tsk salt1 spsk sukker2 spsk eddike2 gulerødder1 rød chili2 spsk olie, evt. sesamolie1 spsk sesamfrø1 bdt. korianderLÆS MERE: Kast dig over kål, og find efterårets 6 bedste kålopskifter herFremgangsmådeRens kålhovedet og skær det i tynde strimler.Hæld kålen i en rummelig skål, knug salt, sukker og eddike ind i kålen og lad den trække i 10-15 min.Skræl gulerødderne med en tyndskræller. Skær chili i tynde skiver.Vend gulerodsstrimler og chili med kålen. Hæld olie over, vend rundt og pynt salaten med sesam og koriander.LÆS MERE: Vil du gerne prøve flere asiatisk inspirerede salater, så prøv også denne salat med mango og passionsfrugt