Aftensmad

Ærtesuppe med basilikumcreme

5. juli 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er ærtesuppe med basilikumcreme. Få opskriften her

Skøn og sund ærtesuppe. Basilikumcremen giver et dejligt pift i den søde suppe. Du kan også toppe med blød gedeost eller bare nøjes med suppen. 

Ærtesuppe til 2 personer:

100 g kartoffel i terninger1 lille løg, hakket2 fed hvidløg, hakkedelidt olie til stegning8 dl grøntsagsbouillon250 g ærter, optøede2 spsk. citronsaftsalt 

Endvidere:

100 g drænet yoghurt 10 %1 håndfuld basilikumsalt 

Tilbehør:

godt brød, ristet eller grillet 

Sådan gør du:

Sautér kartoffel, løg og hvidløg i en smule olie i en stor varm gryde, uden at det tager farve. Hæld bouillon på, og lad din ærtesuppe simre under låg i 10-15 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Kom ærter i suppen, og lad den akkurat koge op. Blend din ærtesuppe med en stavblender, og smag til med citronsaft og salt.Blend imens yoghurten med basilikum, og smag til med salt.Servér ærtesuppe med basilikumcreme og grillet eller ristet brød