æggekage
Aftensmad

Æggekage med grønkål og svampe

15. februar 2018
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Giv den klassiske æggekage en ny forklædning med ristede svampe og smukke grønkålsblade. Her får du opskriften på æggekage med grønkål og svampe

Æggekage med grønkål og svampe 

Tid: 25 minutter. Ovntid: 20 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 250 g blandede svampe smør til stegning 2 fed hvidløg 5 friske grønkålsstilke 6 æg 1 dl mælk 50 g parmesan salt og friskkværnet peber  
  TIL SERVERING friskrevet parmesan 4-8 skiver rugbrød smør  
  LÆS OGSÅ: Æggekage med laks, squash og spinat

 

Opskrift - sådan laver du æggekage med grønkål og svampe

  1. Tænd ovnen på 175°. Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg dem i smør på en pande, til de bliver gyldne. Pil og pres hvidløg, og svits dem sammen med svampene. Skyl grønkålen, og riv bladene fra stilkene. Tilsæt, og vend rundt, til bladene falder sammen. Fordel grønkål og svampe i et ovnfast fad. Pisk æg, mælk og fintrevet parmesan sammen, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over grønkål og svampe i ovnfadet. Bag æggekagen i ovnen i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast og toppen gylden.   2. SERVERING: Drys æggekagen med friskrevet parmesan. Servér med rugbrød og smør til.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Panang curry med kyllingekødboller – Få opskriften her

Onsdag: Quinoa-bowl med varmrøget laks og avocadcreme – Få opskriften her

Torsdag: Bønnepasta med ærter, burrata og serrano – Få opskriften her

Fredag: Koteletter med bagte rodfrugter og rødløg – Få opskriften her