æbleflæsk
Mad

Æbleflæsk med kartofler og grønt

13. december 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Denne opskrift byder på lækker og klassisk æbleflæsk med kartofler og grønt. Få opskriften her

Æbleflæsk til 2 personer:

400 g flæsk i skiver
2 spsk. salt
4 løg i både
3 æbler i både
2 spsk. timian, plukket
1 ekstra æble i både
timian til pynt

Tilbehør:

kogte kartofler
grønt (vælg din favoritgrønt)

Sådan laver du æbleflæsk:

Drys flæsket med salt. Lad det trække med salt i køleskabet i ½ time eller natten over.
Læg flæsket på en bagerist. Læg løg og æbler på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med timian. Sæt det hele i ovnen ved 180° (æbler og løg nederst) i ca. 1 time. Vend gerne dit æbleflæsk undervejs. Kom det sidste æble i bradepanden de sidste 10-15 minutter, eller til flæsket er mørt og sprødt.
Servér straks med kartofler og grønt.

TIP: Serveres med masser af salat

Få opskriften på den helt klassiske æbleflæsk her!

Læs også