æbleflæsk
Mad

Æbleflæsk med kartofler og grønt

af Louisa Lorang 13. december 2012
Foto: Anders Schønnemann
Denne opskrift byder på lækker og klassisk æbleflæsk med kartofler og grønt. Få opskriften her

Æbleflæsk til 2 personer:

400 g flæsk i skiver2 spsk. salt4 løg i både3 æbler i både2 spsk. timian, plukket1 ekstra æble i bådetimian til pynt

LÆS OGSÅ: Æbleflæsk med citriontimian

 

Tilbehør:

kogte kartoflergrønt (vælg din favoritgrønt) 

Sådan laver du æbleflæsk:

Drys flæsket med salt. Lad det trække med salt i køleskabet i ½ time eller natten over.Læg flæsket på en bagerist. Læg løg og æbler på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med timian. Sæt det hele i ovnen ved 180° (æbler og løg nederst) i ca. 1 time. Vend gerne dit æbleflæsk undervejs. Kom det sidste æble i bradepanden de sidste 10-15 minutter, eller til flæsket er mørt og sprødt.Servér straks med kartofler og grønt.

TIP: Serveres med masser af salat