https://imgix.femina.dk/media/17a62da25d54463ba1921414134ec360.jpg
Træning og kost

Hvad er bedst at spise, og hvorfor?

25. januar 2011
af Redaktionen, slankedoktor.dk
Nogle gange bliver vi overrasket, ikke alle madvarer er nær så slemme som vi tror

Hvad må vi egentlig spise, og hvordan ved vi det?
Vi hører næsten hele tiden om nye ting vi ikke må spise, ting vi skal spise, ting vi troede vi ikke måtte spise men nu nærmest bliver pålagt at indtage, og det kan være svært at holde styr på hvad der egentlig er sundt for os i dette virvar af eksperter og deres påbud. Det nemmeste for os er derfor, hvis vi prøver at følge nogle konkrete fakta i stedet for påbud som f.eks. "kartofler og kød bør ikke spises sammen".

Det er de små forskelle der har en betydning i hverdagen, og nedenunder kan du læse om en række ting du måske ikke allerede vidste.

Vidste du ..

Olie
At alle olier har det samme fedtindhold, og det er på 100%. Du behøver derfor ikke lede efter den olie der kan garantere dig det størstevægttab. Til gengæld er der forskel på hvordan du bruger olien, og de bedste olier til tilberedning af varm mad er rapsolie, olivenolie og evt. oliemargarine.

Sovs
At det ikke gør nogen forskel, rent vægtmæssigt, om du jævner sovsen med mel eller maizena - det kan du tænke over næste gang du handler ind og gerne vil spare lidt.




Fisk
At fede fisk er fyldt med omega-3 fedtsyrer, som forebygger mange af vores sygdomme. Fede fisk er desuden rige på vitamin D og E og på spormineralet selen. Hvis du ikke er den store fiske elsker kan det derfor være en idé og prøve at finde nogle opskrifter du kan bearbejde, så du også kan drage nytte af den fede fisks gode egenskaber.

Chokolade
At pålægschokolade ikke er så slemt endda. 1 stk. mørk pålægschokolade vejer ca. 3 g. Sammen med en halv skive rugbrød får du et lille måltid, som mætter og smager sødt og godt. Går du sukkerkold kan du derfor også, uden dårlig samvittighed, med fordel snuppe et stykke pålægschokolade frem for en Rittersport eller Marabou.

Læs også