Sofie Martinusen Bachelorette
Liv

Sofie fortryder næsten ingenting, men to gange i sit liv ville hun ønske, hun havde gjort noget anderledes

14. maj 2024
Af Signe Larsen
Foto: Emilie Lærke Henriksen
Sofie Martinusen skal blive bedre til at gå fra kærester, inden forholdet trækker i langdrag og føles som et venskab snarere end parforhold, fortæller hun i feminas serie "Hvad jeg ved om kærlighed".

Hvad er det pinligste, du nogensinde har gjort for kærligheden?

– Tilbage i folkeskolen var der en, jeg rigtig godt kunne lide. Men han kunne godt lide en af mine veninder, der var mørkhåret. Så jeg besluttede, inden vi skulle på hyttetur, at farve mit hår mørkt, så han også ville kunne lide mig.

– Det er ikke nødvendigvis det mest pinlige, men det er i hvert fald det mest desperate, jeg har gjort, for at få opmærksomhed.

Hvad husker du tydeligst fra din første forelskelse?

– Min første forelskelse var i folkeskolen – det var den samme person, jeg også farvede mit hår for – og det, jeg husker tydeligst, er hvor intenst det var.

– Jeg ved ikke, om det var hormonerne, eller hvad det var, der skete, men jeg har aldrig oplevet noget så intenst siden.

Hvad jeg ved om kærlighed

Fra spirende forelskelse til leverpostej-agtig tryghed. Kærlighed er en besynderlig størrelse, der tager form på en milliard forskellige måder gennem livet.

I feminas serie "Hvad jeg ved om kærlighed", taler vi med udvalgte personer om deres oplevelser. Håbet er, at vi kan spejle os i hinanden.

Hvornår føler du dig mest elsket?

– Det gør jeg helt klart i svære perioder. Når jeg har det svært, og hvis der er rod i hovedet, og min partner så bare er der for mig og lytter til mig, kommer til mig og hjælper mig. Der føler jeg mig allermest elsket.

Hvordan viser du selv kærlighed til andre?

– Hvis der er nogen, jeg elsker, så siger jeg det. Jeg er også god til at være hjælpsom og vise omsorg på den måde. De ting, jeg ved, at personen godt kan lide, sørger jeg for at være opmærksom på.

Hvad er dine bedste råd til at holde kærligheden i live i et parforhold eller anden kærlighedsrelation?

– Man skal blive ved med at være kærester og huske berøring uden for soveværelset. Ofte vil berøringen ende med bare at blive en sex-ting, men man skal også huske berøring, når man står i køkkenet og laver mad – husk at holde om hinanden.

– Man kan godt også godt komme til bare at tantekysse i hverdagen, når man siger hej og farvel. Men man skal lige huske, at der gerne må være lidt intimitet og intensitet stadig. Så det er vigtigt at huske at snave.

Blå bog

  • Sofie Martinusen er født i 1996.
  • Hun medvirker i den spritnye sæson af dating- og realityprogrammet "Bachelorette" på TV 2 som én af de to hovedpersoner.
  • Hun læser international virksomhedskommunikation på Aalborg Universitet.

Hvornår har du gjort noget, du fortryder, i en kærlighedsrelation?

– Der er virkelig ikke meget, jeg fortryder, og det lyder så klichéagtigt, men jeg føler oprigtigt, at der altid er noget at lære af det, der sker i ens liv.

– Men noget, jeg har fortrudt, er, at jeg to gange er blevet for længe i forhold. Det har jeg en tendens til at gøre. Jeg fortryder, at jeg er blevet i det, selv om kærligheden var forsvundet. Jeg har oplevet, at en partner i højere grad var blevet en bedste ven, jeg boede sammen med, og jeg elskede ham selvfølgelig stadig højt. Men det skal man ikke nøjes med.

Hvilke(t) karaktertræk ville du aldrig acceptere hos en partner?

– Utroskab ville jeg overhovedet ikke acceptere. For mig ville det betyde, at man bryder den tillid, der er i forholdet.

– Nærighed er også et karaktertræk, jeg ikke er vild med. Det er ikke, fordi vedkommende skal betale alt for mig, men jeg gider ikke, at man i et forhold skal overføre penge frem og tilbage hele tiden.

Hvad er dit eget værste karaktertræk i en kærlighedsrelation?

– I slutningen af mine teenageår var jeg et forhold, hvor jeg var meget jaloux. Jeg var faktisk sindssygt nederen. Det handlede nok også om, at det var et usundt forhold. Jeg har også enkelte gange tjekket en tidligere kærestes beskeder for eksempel.

Hvad er det mest overraskende, du indtil videre i dit liv har lært om kærlighed og relationer?

– Det mest overraskende for mig har været, at jeg har fundet ud af, at jeg hurtigt kan blive betaget af én, selv om jeg har svært ved at forelske mig. Jeg har lært, at selve forelskelsen godt kan komme senere.

– Og så er jeg blevet ret overrasket over, hvor hurtigt kærligheden kan forsvinde igen for mig i relationer. Pludselig er det, som om der slukkes for en kontakt – det er ikke, fordi jeg stopper med at elske personen, men pludselig sker det, at jeg kan mærke, at der ikke er mere for mig at komme efter i relationen.

Læs også