https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/september/mariaprim.jpg
Selvudvikling

Videoen, du ikke måtte se!

16. september 2013
af Lonnie Kjer
Foto: Martin Gregers
YouTube ville ikke vise den. Det ville Facebook heller ikke, så efter et par timer blev Scarlet Chives video fjernet. Nu er bandet på gaden med et spritnyt album og endnu flere billeder. Og de er ikke stoppet med at skubbe til grænserne.

De går til kanten og gerne over, superseje og danske Scarlet Chives. Og ikke kun musiklask. I hvert fald skabte videoen til deres første single 'The Timber Will Fall' det stor debat. For instruktøren Aske Bang og bandet selv valgte en video med emner som undertrykkelse, magt, køn og sex.

The Timber Will Fall - se videoen her!

Nøgenhed … med mening!
I videoen optræder bandets frontfigur, Maria Holm-Mortensen, såmænd uden en trevl på kroppen. Men hun er ikke alene, for sammen med hende optræder en nøgen - men noget større kvinde - og det fik folk til at stille spørgsmålet, om det overhovedet er ok at lade overvægtige kvinder optræde i musikvideoer.

Scarlet Chives - nu til piger
Nu er de på banen igen med albummet 'This Is Protection' , og der er såmænd endnu en video, der ikke ligner alle de andre. I 'Some Days Stay' er der igen nøgenhed på menuen, når to piger er mere end almindeligt glade for hinanden.

Se videoen her!

Scarlet når sanserne
Og når Scarlet Chives går et skridt længere end de fleste andre - og i øvrigt gør det med stil - er det selvfølgelig fordi, de gerne vil ha', vi skal ha' en mening om det.
"Vi har ikke lavet en video som denne for at skille os ud, men for at ruske i folks sanser. Ved at lave noget ekstremt, håber vi at kunne rykke grænserne for, hvad der er tilladt, " siger Maria Mortensen

Med en engel i front ...
Det anmelderroste album har langt mere end bare billeder at byde på. F.eks. en af landets mest særlige stemmer. Maria Mortensen synger betagende smukt og som ingen andre, og det er svært ikke at svæve med ud i billeder og stemninger, når sangerinden åbner munden. Kender du ikke Maria Holm-Mortensen og drengene fra Scarlet Chives, kan du passende investere i deres album, som har ramt butikkerne i dag. De er et lyt værd.

Mød Scarlet Chives på facebook!

Gaveæske fra Shoppen? Køb den her!

Læs også