https://imgix.femina.dk/media/article/dovebillede.jpg
Selvudvikling

Video: Føler du dig smuk?

7. maj 2015
af Nadia Laas Hansen
Flere end halvdelen af danske kvinder har et negativt syn på deres egen krop - og det påvirker deres selvværd og livskvalitet. Det viser en ny undersøgelse fra Dove, som nu sætter en ny selvværdskampagne i gang, der skal sætte fokus på problemstillingen og inspirere kvinder til at føle sig smukke.

Danske kvinder lider under deres egen negative selvoplevelse, hvilket har den store konsekvens for mange, at de ikke er tilfredse med deres kroppe, da det hæmmer deres seksualliv og sociale omgang med andre mennesker. Det viser en stor undersøgelse, som Dove har foretaget.

Derfor har de startet en omfattende selvværdskampagne på Facebook, Instagram, YouTube og Tumblr, som et tiltrængt og kærligt opråb til danske kvinder om at revurdere deres selvopfattelse.

Vi skal stoppe den negative selvværdsspiral

Dove’s undersøgelse peger på, at årsagen til kvindernes negative selvopfattelse kan være kulturelt forankret. Næsten halvdelen af deltagerne fortæller, at de ikke er opdraget til at tale positivt om deres udseende. Desuden er de bange for, at deres omgivelser vil synes dårligt om dem, hvis de roser deres eget udseende.

#jegersmuk

Men det skal der laves om på! Med kampagnen #jegersmuk vil Dove igen udfordre kvinder til at føle sig smukke, som de er. Ønsket er at fortsætte og styrke den lokale danske bevægelse til fordel for øget selvværd, som Dove søsatte sidste år i samarbejde med velgørenheds-organisationen Global Dignity via kampagnen #makeupfrimandag. I år opfordrer Dove helt konkret kvinder til at poste personlige skriftlige statements eller videoer på www.jegersmuk.dk og fortælle og vise, hvorfor de føler sig smukke. Kvinder kan også dele statements og fotos på Instagram ved at hashtagge #jegersmuk. Det skal inspirere flere kvinder til at følge trop og bakke op om bevægelsen.

Videoen herunder er optaget til et Dove-arrangement hos Aller, hvor smukke kvinder i alle udformninger går catwalk og fortæller, hvorfor budskabet #jegersmuk er SÅ vigtigt!

Læs også