Vicki Berlin fortæller om, hvorfor hun græd i tv-programmet "Nærkontakt"
Selvudvikling

Vicki Berlin: Derfor græd jeg på tv

20. februar 2017
af Britta Bjerre
foto: Nellie Møberg
Vicki Berlin er opdraget til, at man gør sig umage med at vise sig fra sin bedste side, når man er ude blandt andre, og problemerne gemmer man, til man er hjemme. Og så alligevel sidder den 39-årige skuespiller i tv-programmet "Nærkontakt” med tårerne trillende ned ad kinderne.

Da Vicki Berlin for et halvt års tid siden deltog i optagelserne til programserien ”Nærkontakt”, der vises på Kanal 4 for tiden, var det en clairvoyant, der slog benene væk under hende.

Det var noget af en grænseoverskridende oplevelse for den 39-årige skuespiller, som havde sagt ja til at medvirke i tv-programmet, hvor hun og de to andre kendisser, radiovært og dj Le Gammeltoft og ernæringsekspert Christian Bitz, var inviteret indenfor til en dag sammen med tre mennesker fra den spirituelle verden: en håndlæser, et medium, der arbejder med afdødekontakt, og en businesscoach, der også er clairvoyant og kan fortælle om fremtiden.

Vicki Berlin: Hun så lige ind i det, jeg stod i

Og det var businesscoach og clairvoyant Rikke Hertz, der fik tårerne frem hos Vicki Berlin.

Derfor læser vi horoskoper – vi kan ikke lade være

For som Vicki fortæller i SØNDAG:
- Pludselig sad der et vildtfremmed menneske og forstod det hele og sagde: ”Jeg forstår godt, du har haft det hårdt!” Hun så min kamp. Og hun anerkendte den. Hun så lige ind i det, jeg stod i, men ikke havde talt med en sjæl om. Hun så min frustration. Hun så, at jeg følte mig træt, tappet for kræfter og slidt ned. Hun så, hvor bange jeg var for, at jeg havde arbejdet så meget, at jeg ikke længere kunne føle glæde ved det, jeg lavede, eller være ordentligt til stede i det. Og hun forstod, at jeg tænkte: Hallo, jeg er bare 39! Hvad gør jeg? Hvad i alverden stiller jeg op med mig selv?!

Det var sådan, Vicki havde det lige på det tidspunkt i efteråret sidste år. Derfor kom tårerne også pludselig væltende, selv om Vicki ellers er vant til at være glad og smilende og er opdraget til, at man gør sig umage med at vise sig fra sin bedste side, når man er ude blandt andre, og problemerne gemmer man, til man er hjemme. Find lykken indeni dig selv

Rig og berømt?

Vicki ved – om nogen – noget om at kæmpe. Hun har i den grad kæmpet for at blive skuespiller. Og i dag, 10 år efter, hendes liv pludselig vendte, og hun blev kendt og anerkendt som skuespiller, handler det stadig om at kæmpe. Kæmpe om roller. Om at få økonomien til at hænge sammen. Om at blive ved med at tro på sig selv.

Og det er ikke, fordi Vicki piber. Hun er bare holdt op med at gide at rende rundt og holde liv i det glansbillede, som et skuespillerliv nemt kan komme til at ligne, når man kigger ind på det udefra, forstår man på hende.

– Det var også derfor, jeg blev så rørt over det, clairvoyanten sagde. For ja, jeg har knoklet som en sindssyg de seneste seks-syv år, for at vi kunne klare os. Min mand, Nikolaj, er filminstruktør, og det er et fag, der om muligt er endnu sværere at få arbejde indenfor. Men folk har en underlig forestilling om, at så snart man har været i fjernsynet, er man rig og berømt. Sådan er virkeligheden bare ikke.

Vi er mange, der kæmper og knokler...

– Vi er mange i branchen, der kæmper og knokler for at få det til at hænge sammen, fortsætter hun, - og det siger jeg mest, fordi jeg synes, det er sørgeligt, hvis det glansbillede får lov at hænge uimodsagt og er med til at give unge mennesker lyst til at gå efter at blive ”kendte” under falske forudsætninger og i en stræben efter en sus-og-dus-lykke, som slet ikke er der.

Ane Cortsen: Jeg kan, hvad jeg vil

Hun siger det ikke, understreger hun, fordi hun fortryder sit eget valg. Hun vidste, fra hun var lille, at hun ville være skuespiller. Sådan var dét. Også selv om ingen i familien i Espergærde helt forstod, hvor det kom fra. Fem gange søgte hun ind på statens teaterskoler, og fem gange fik hun afslag, samtidig med at hun bed tænderne sammen og fortsatte sin skuespilleruddannelse på den private skole Teaterskolen Holberg.
– Jeg var enormt glad for den skole. Men jeg var også klar over, at man får det nemmere ved at være uddannet fra en statsskole. Og det kan jeg skrive under på i dag – at sådan er det.

Vicki gav ikke op

Men hun gav ikke op. Og lykken begyndte så småt at vende, da hun fik succes med satireprogrammet ”Tjenesten” på P3. Succesen blev ført videre til tv, hvor programmet ”Tjenesten – nu på tv” hittede på DR2 i foråret 2007. Derefter var det så, at hun dukkede op i ”Vild med dans” i efteråret 2007 og nåede frem til finalen som sæsonens store overraskelse. At hun tabte til Robert Hansen i finalen, kunne ikke ændre ved, at de fleste danskere fra da af vidste, hvem Vicki Berlin er.

Forelsket i sin ven

I dag ser hun tilbage på 2007 som ”året, hvor det hele pludselig eksploderede”.
Det indbefatter tydeligvis også det bryllup, hun aflyste med sin daværende forlovede. Reelt gik hun og hendes forlovede fra hinanden i januar 2008. Og i marts 2008 måtte hun se i øjnene, at hun var blevet forelsket i den mand, hun igennem lang tid kun havde opfattet som en nær ven, instruktøren Nikolaj Tarp, som hun havde mødt i forbindelse med optagelserne af ”Tjenesten – nu på tv”, som han var instruktør på.

Prorektor Lykke Friis: Kæmp for det, der bringer dig videre

Nej tak til børn

I året efter, i maj 2009, giftede Vicki og Nikolaj sig. I dag bor de i et hus i Hvidovre med deres tre hunde og ingen børn. For børn har de ikke lyst til at få.– Jeg har hørt den samme bemærkning igen og igen: ”Bare rolig, du skal nok få lyst til børn”. Men nu fylder jeg 40 næste gang. Så nej, det får jeg ikke lyst til!, siger hun og er helt afklaret med sit bevidste fravalg af børn. - Jeg har også hørt folk sige, når jeg har meldt ud, at jeg ikke vil have børn, at det er synd for Nikolaj. Men come on, Nikolaj er en mand med sin egen frie vilje. Hvis det havde været et ønske for ham at få børn, var han da gået fra mig.

Fylder 40 til efteråret

At Vicki Berlin fylder 40 til efteråret, har hun ikke skænket mange tanker, siger hun.

– Det er da et mærkeligt tal at runde. Jeg føler mig ikke som én, der snart fylder 40. Men jeg går ikke og tænker: "Åh, nej!" Jeg har ikke tænkt på, om jeg skal holde fest eller hvad.

Er aktuel i...

Vicki Berlin medvirker i det program af serien ”Nærkontakt”, der sendes tirsdag den 21. februar på Kanal 4.

Derefter kan hun ses i Odense Sommerrevy, der som en af de første sommerrevyer har premiere allerede 11. maj.

Læs også