Curvy Kandi
Selvudvikling

Vi tænker mest på os selv – også når vi taler om andre

4. juli 2017
af Curvy Kandi (find mig på Instagram @curvy_kandi)
Der var ingen der så, at du havde persille mellem tænderne...

For længe siden læste jeg et interview med skuespiller Ellen Hillingsø og der sagde hun noget, som bed sig fast, nemlig at vi bruger alt for meget tid på at tænke over, hvad andre tænker om os. Men sandheden er formentlig, at de slet ikke tænker noget om os, for de har også travlt med at tænke på sig selv – og hvad vi andre tænker om dem.

Det er både sjovt og tankevækkende. For måske har du, som jeg, brugt tid på at tænke over, hvor mange der så dig med det store stykke persille mellem tænderne, eller med nederdelen siddende skævt, så det øverste af dine lår kunne ses eller….

Virkeligheden er formentlig at meget få så det, og dem, der så det, de tænkte måske bare, ’Hvor sjovt, så er det ikke kun mig, der har persille mellem tænderne af og til’.

At være menneskelig er befriende…. Og det burde jo ikke overraske os – at mennesker ikke er perfekte – det er ingen af os, uanset, hvordan vi ser ud på Instagram.

Men det er selvfølgelig nemt bare at afvise al bekymring for, hvad andre tænker og siger, for en tur på de sociale medier viser, at utrolig mange meget gerne siger noget om andre mennesker og deres udseende.

Der står en række af mennesker klar til at fortælle os, at vi er forkerte, at vi ikke bør gå i bikini, at vi ikke skal spise is, ikke skal gå i lårkort, stramme bluser osv. Osv. Osv. Osv.

Så hvad betyder denne modsætning?

At vi på den ene side er så selvoptagede, at vi har så travlt med at tænke på os selv, at vi ikke har øje for andre - og at der samtidig er nogle af is, der kommenterer voldsomt meget på andre? Ja, for mig, er det faktisk to sider af samme sag.

Jeg tror, at mange har så travlt med andres forkerthed, fordi det giver dem en kort pause fra deres egen selvkritik. At se på andre, som man synes er ’mere forkerte’ bliver til en mærkelig form for bekræftelse.

Og jeg tror, at vi alle har brug for det.

Ponfritter er ikke grøntsager

Som en kær tidligere kollega, der som nybagt mor elskede at se ’De unge mødre’ før år tilbage. Fordi hun dermed blev bekræftet i, at selvom hun sikkert begik masser af fejl, så vidste hun, at pomfritter ikke er grøntsager.

Og vi skal selvfølgelig have lov til at tænke, hvad vi vil om os selv og andre, men personligt gør jeg brug af den gode gamle talemåde ’Når du peger på nogen, så husk der vender tre fingre mod dig selv’. For jeg er overbevist om, at det meste handler om os selv. Især når vi skælder og skammer andre ud. Og hvis vi alligevel skal være selvoptagne, så kan vi da i det mindste skåne andre for at se/høre/læse vores mindre pæne sider. Og bruge tiden på at tænke over, hvorfor vi har brug for at tænke sådan om andre, og overveje, hvad det mon kan handle om i os selv. Og så i øvrigt huske på, at:

Andres påstande om dig, handler ikke om dig, men om dem.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også