Selvudvikling

Veninder med vigtigt budskab: ”Lad være med at dømme vores kroppe!”

16. juni 2019
af Christina Forsberg
foto: Instagram
Uanset om du er tynd eller tyk, har folk ofte en dømmende kommentar, og det er disse to veninder trætte af. ”For vi er så meget mere end vores kroppe”, som de siger.

De har helt forskellige størrelser og er blevet veninder gennem Instagram, hvor de begge har populære profiler, hvor de bl.a. viser deres lækre stil. Og så mødtes Dani Austin og Sarah Tripp for nyligt og fik taget billeder til deres Instagram-profiler i ens lyserød-stribede bandeau-bikinier med højtaljede trusser.

Begge ser smilende og trygge ud på billederne. Smukke med hver deres kropstype. Men bag deres glade billeder ligger der et trist og desværre alt for vedkommende budskab. Begge har de nemlig oplevet at få grimme kropsskammende kommentarer på internettet.

Dani Austin (tv. på billedet) skriver om sin veninde:

- På grund af sin smukke, kurvede figur, fortæller Sarah, at hun modtager så mange kommentarer om, at hun ”er overvægtig”, ”usund” og ”en dårlig rollemodel”. Det er så uforskammet og langt ude! Jeg kan ærligt talt ikke komme på en bedre rollemodel end Sarah. Hendes eneste mål er at få os kvinder til at føle os selvbevidste, lækre og elske vores kroppe uanset størrelse! Hun er så meget mere end sin krop… og det samme er jeg.

”Spis dog en sandwich”

Dani skriver nemlig desuden på sin Instagram, at hun selv har modtaget sårende kommentarer om sin tynde krop gennem årene på de sociale medier, og hun reflekterer over den hårde kritik, kvinder får både på nettet og i virkeligheden, uanset hvilken kropsstørrelse de har:  - Jeg har f.eks. fået at vide: ”spis dog en sandwich” eller folk har fortalt mig, at jeg så usund ud.

Læs også: Husk: Disse tal siger mere om din sundhed end BMI!

Sarah skrev en lignende billedtekst til bikiniopslaget på sin Instagram-profil, hvor hun også fortæller om den kritik både hun og Dani får for deres kroppe. Og i sidste ende handler begges opslag om den vigtige pointe: Hvorfor de sætter så stor pris på hinanden på måder, der intet har med deres udseende at gøre.

- En ting, jeg ved, er, at denne smukke kvinde er stærk, sund og mere vigtigt… meget mere end sin krop! skrev Sarah om Dani. – Dani er en fantastisk iværksætter. Hun har det sødeste hjerte og er en af de mest ærlige bloggere, jeg kender (…)

Body-shaming er en giftig adfærd

Kropsskam – eller bodyshaming – er en giftig adfærd, der er så almindelig her i verden pga. de snævre skønhedsidealer, som vi er blevet overbeviste om, er de eneste acceptable. Men det bliver endnu værre, når vi adopterer disse beskeder og begynder at tro dem om os selv. Som Dani siger:

- Jeg er sikker på, at vi alle har prøvet at blive såret over noget, der er blevet sagt om os, eller måske har vi en lille stemme inde i hovedet, der fortæller os, at vi ikke er kønne, kvikke eller succesfulde nok. Sarah og jeg tror på, at vi ALLE er så meget mere, end hvad du kan se på ydersiden, og sandheden er, at vi ikke behøver andres anerkendelse for at finde vores eget værd. Den ultimative form for ’girl-power’ er selvværd.  Og selvom det for de fleste altid er en vedvarende proces, er det et af mine top-mål. Lad os alle huske at elske os selv, for stærke kvinder gør andre kvinder stærke.   

Kilde: Cosmopolitan

 

 

Læs også