https://imgix.femina.dk/media/7ed03193091640df98c1de6fb7819f62.jpg
Selvudvikling

Vend din fyring til noget positivt

12. januar 2011
af Anja Bay
Foto: Claus Boesen
En fyring kan være dit livs chance for at kæmpe dig tilbage på arbejdsmarkedet i et endnu bedre job

33-årige Diana Monberg arbejdede som projektleder for Toms Gruppen A/S, hvor hun havde været i knap et år. Op til juleferien havde Toms, som mange andre virksomheder, varslet nedskæringer.- Da vi kom tilbage fra juleferien, blev jeg kaldt ind til chefen. Jeg havde ellers lige troet, at fyringsrunden var gået vores afdeling forbi, fortæller Diana Monberg.

Jobkonsulent var guld værd
Coach Cristina Signorelli siger: - I en fyring bliver man hårdt ramt på troen på faglig kunnen og den identitet, der ligger i at være en del af en gruppe. Der kan være følelser som chok, sorg og vrede, og derfor er det guld værd at tale med kolleger og chefer om det. Dianas arbejdsplads havde sørget for, at hun indgik i et forløb med en jobkonsulent. Den ordning skulle vise sig at være en uvurderlig støtte. - Konsulenten var vildt optimistisk på mine vegne. Hun sagde, at jeg snart ville have et job igen, og at hun bestemt ikke var bekymret for mig, fortæller Diana.

Tag fat på det praktiske
Er man ikke så heldig som Diana at få tilbudt en jobkonsulent, kan man i stedet kontakte alle de positive mennesker, man kender, lyder Cristina Signorellis råd. Hun mener, at det er vigtigt at give sig selv lov til at være smådeprimeret i en ledighedsperiode. Men det er også vigtigt, at man begynder at tage fat på det praktiske og de udfordringer, der skal takles nu og her. Det giver både ro og en følelse af bevægelse og dermed mindre stress. Diana gav sig da også til at kontakte sit netværk, headhuntere og tidligere chefer, der kunne bruges som referencepersoner.

Et privilegium at blive fyret
Blot tre uger efter fyringen fra Toms blev Diana Monberg ansat i Dong som commercial advisor. - Når jeg ser tilbage, føler jeg, at det var et privilegium at blive fyret. Jeg blev pludselig tvunget til at stille helt skarpt på, hvad jeg kunne og i virkeligheden drømte om at arbejde med, fortæller Diana. - Dianas historie er bare så fint et eksempel på den erkendelse, mange kommer frem til efter en fyring, siger coach Cristina Signorelli. Hun oplever, at et farvel til et job for mange betyder, at de pludselig kommer til at beskæftige sig med noget, der giver meget mere mening.

RELEVANTE LINKS

Fyring Christina Signorelli
Fyring Christina Signorelli
https://imgix.femina.dk/legacy/media/239ce3e5cca449af92ecad69f4b64dbd.jpg

Læs også