https://imgix.femina.dk/media/c5f2129f885c43b5aaf910dd8cf1f455.jpg
Selvudvikling

Kom videre efter en fyring

3. august 2009
af Anja Bay
Foto: Claus Boesen
Coach Cristina Signorelli giver dig ti gode råd ved en fyring

• Bearbejd din fyring. Tal med venner, kollegaer og tidligere chefer. Sørg for, at du har forstået, hvorfor du er blevet fyret, og få en god feedback. Også fra dig til din arbejdsgiver.

• Det giver ro at lægge en økonomisk og tidsmæssig plan for den kommende tid. Tal med din arbejdsløshedskasse, fagforening og arbejdsformidlingen.

• Giv plads til at drømme, så ideer og nye muligheder kommer på banen. Tillad dig at tænke stort. Er der noget, du altid har tænkt på kunne være spændende at beskæftige sig med?

• Find ud af, hvad du vil have i løn, hvor meget du vil arbejde, hvilken slags virksomhed, dit behov for medbestemmelse og lederansvar.

• Sæt realistiske mål. Lav to lister. En med job, du kan tiltræde med det samme, og en anden med dem, der ligger lidt længere ude i fremtiden.

• Lav en jobsøgningsplan. Find ud af, hvad du mangler af erfaring, kurser og uddannelse. Sørg for, at du uge for uge har planlagt, hvad du vil gøre, og justér undervejs.

• Skriv CV og kompetenceprofil. Få hjælp fra en person, der kan give dig noget kompetent sparring. Kender du én, der altid kommer til samtale på en skrevet ansøgning, så opsøg vedkommende, og lær af det.

• Lær at sælge dig selv. Fokusér på, at det rigtige job findes til dig derude. Du skal sørge for at gøre dig selv synlig og attraktiv. Skriv en kort tekst om, hvorfor du er speciel, og hvad virksomheden får ud af at ansætte dig.

• Brug dit netværk. Søg gerne uopfordret, og brug dit netværk flittigt. Husk, at mange stillinger ikke opslås. Ring til folk, der har brugbare informationer, også selv om du ikke kender dem - de fleste er søde og hjælpsomme.

• Du er unik. Husk på, at du har nogle specielle talenter, som ingen andre har. Det er din pligt at gøre det, du er god til, til gavn for flest mulige. Af sted med dig - tro på det!

Kilde: Cristina Signorelli

Cristina Signorelli er certificeret coach og beskæftiger sig med både erhvervsledere, medarbejdere og privatpersoner, som ønsker at finde deres rette plads i arbejds- og privatlivet. Hun leder kreative processer i filmbranchen og har lang erfaring i at udvikle mennesker. Læs mere på Cristina Signorellis hjemmeside

Læs også:
Praktiske råd ved fyring

Vend din fyring til noget positivt

Test: Er du klar til at blive selvstændig

Slut med offermentalitet

Læs også