Ved du hvad Google skriver om dig?
Foto: Panthermedia
Er der fuldemandsbilleder eller billeder fra din private ferie på Facebook? Og har du nogensinde skrevet en bemærkning, som du fortrød bagefter? Hver gang du er aktiv på Facebook, Twitter, et debatforum eller andre steder på nettet, risikerer du, at det ender som et søgeresultat på Google. Og det kan have betydning, f.eks. når du søger nyt job.
I mange tilfælde tjekker chefen dig nemlig på Google, allerede inden I mødes i virkeligheden.
Men nu kan du selv bestemme, hvad du vil have stående i toppen af Googles resultatliste, når folk googler dit navn. Med Nortons nye tjeneste Top Search Result kan du nemlig selv styre, hvad du vil have liggende øverst på Google.
Start fra toppen
Er der et bestemt site, du gerne vil have frem på Googles resultatliste? Eller vil du gerne fjerne et uheldigt resultat? Lige meget hvilken situation du er i, skal du starte fra toppen.
Få tips til den sikre nethandel - klik her
- Lige meget hvordan situationen ser ud, er det vigtigt, at man beskæftiger sig med hele billedet på internettet. Men det er selvfølgelig en stor fordel at starte øverst på side et, og så derefter arbejde sig videre ned ad resultatlisten, før man går til side to og så videre, siger Peter Schjott, IT sikkerhedsspecialist hos Symantec.
Han henviser til undersøgelser, der viser, at 100 procent ser de tre øverste resultater på Google, hvorefter færre og færre bemærker resultaterne jo længere, man kommer ned.
Se, hvordan tjenesten virker her www.nortontopsearch.com
Norton har udviklet en hjælpeliste til, hvordan du selv aktivt kan optimere dine søgeresultater parallelt med de resultater, som Top Search Result skaber:
- Opret en profil på de store sociale netværkssider som Facebook, Google+, Twitter og LinkedIn. De har stor indflydelse på søgeresultaterne, og presser dermed de andre resultater længere ned.
- Køb et domæne i dit eget navn. (www.ditnavn.dk)
- Start med at blogge! Sørg for at holde bloggen opdateret med indhold, du kan stå inde for.
- Forbind dine konti på de forskellige sociale medier. Du kan eksempelvis linke til din blog fra din Facebookside.
- Hvis nogen har skrevet noget om dig på nettet, og du ikke ønsker, det skal vises i søgemaskinens resultatlister, så bed personen om at fjerne det igen.
- Rens dine profiler på de sociale medier for uheldigt indhold. Vær også opmærksom på billeder, hvor du er tagged.
- Husk, at Google ikke er den eneste søgemaskine, selvom det er den, de fleste bruger. Tjek, hvad der kommer frem, når du søger på andre søgemaskiner; eksempelvis Bing og Yahoo.