Ulf Pilgaard
Sorg

Ulf Pilgaard om sønnens død: Jeg har tænkt på ham dag og nat

24. september 2021
af Niels Burgos, Billed-Bladet
Foto: Lars H. Laursen
I en ny bog fortæller 80-årige Ulf Pilgaard bl.a. om den store sorg det er at miste et barn.

Denne artikel blev første gang udgivet hos billedbladet.dk.

Natten til langfredag mistede Ulf Pilgaard den ene af sine to sønner.

Mikkel døde i sit hjem, kun 48 år gammel. Nu fortæller 80-årige Pilgaard for første gang om den sorg, der har ramt ham – både da han mistede Mikkel, og da hans elskede Gitte gik bort for fem år siden.

I en ny bog med titlen "Hellere halvgammel end død", som udkom den 26. august, fortæller den populære skuespiller blandt andet, hvor meget det irriterer ham at skulle sættes i bås på grund af sin alder.

Men også om triste stunder, der har ramt ham.

Ulf: Man skal LEVE!

– Der er bunker at lave, også når man er gammel som jeg, og det er bare at kaste sig ud i det. Gribe mulighederne og ikke krybe sammen under en sten. Man skal LEVE, siger Ulf Pilgaard, der ellers har haft sorger nok på det sidste til ikke at være så optimistisk omkring dén del.

– Ja, men jeg nægter at lade sorgen styre mit liv, så jeg ikke kan leve.

– Jeg vil sørge – til min død – over tabet af Gitte, som jeg fik mere end 50 år sammen med. Og at jeg i påsken pludselig mistede min søn, Mikkel, kun 48 år gammel, skal jeg også leve med.

– Han var paranoid skizofren og tog ikke sin medicin, men levede som misbruger. Han kæmpede i mange år med bl.a. hashmisbrug, som han begyndte på som 16-årig, og selv om jeg altid har bebrejdet mig selv og spurgt, om vi kunne have gjort noget anderledes, må jeg bare erkende, at den sygdom tog livet af ham.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– De sidste 20 år har jeg tænkt på ham dag og nat, for det er svært at acceptere, når ens skønne dreng, for det bliver han jo ved med at være, ikke kan finde ståsted i livet.

– Man håber og håber … siger Ulf Pilgaard, der stadig har svært ved at tale om sønnens pludselige død.