Sisse Fisker hiver stikket ud og tager til Asien i to måneder
Selvudvikling

Tv-vært Sisse Fisker hiver stikket ud og tager til Asien i to måneder

25. januar 2016
af Dorthe Hygum Sørensen. Redigeret af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Heidi Maxmiling.
Hun har de seneste mange år været fast inventar hos Danmarks Radio. Nu har Sisse Fisker sagt farvel til de faste rammer og er blevet selvstændig. De næste to måneder tilbringer hun i Asien med sin mand og sine to små drenge. Det fortæller hun i denne uges SØNDAG

Sisse Fisker har for nyligt sagt farvel til fast løn og trygge rammer for at blive selvstændig journalist og foredragsholder. En tilværelse, som medfører større usikkerhed, men som samtidig også giver hende en større grad af frihed. Og den frihed vil Sisse Fisker og hendes mand nu bruge på at rejse rundt i Asien med deres to små drenge.

Besøg Hoi An i Vietnam

Tid til børnene

– Nogle gange hører jeg mennesker sige ved deres børn konfirmation, at bare de dog havde nydt børnene mere, mens de var små. Sådan vil jeg ikke have det. Det vil jeg bare ikke.

Og det er ikke kun for at nyde tiden med sine børn, mens de endnu er små. Det kunne man jo også gøre i Danmark. Nej, det er også for at give sine børn et billede af, hvordan mennesker lever på den anden side af jorden og samtidig gøre dem bevidste om, hvor privilegerede vi er i Danmark. Og Sisse Fisker og hendes mand har helt styr på, hvor rejsen skal gå hen.

– Efter Bali tager vi til Cambodja, hvor det store tempel Angkor Wat ligger. Senere skal vi til Vietnam. Vi skal være nogle dage i Hanoi, så flyver vi til Hoi An, som skulle være en sindssyg smuk by ud til vandet med rismarker bagved. Der kan man cykle rundt langs en flod med børnene.

”Livets opskrift”

I 2015 har Sisse Fisker lavet programmerne ”Livets opskrift”. I programmerne har seerne fulgt hendes besøg i områder, hvor man for eksempel prioriterer familien frem for alt andet, hvor der ryges meget lidt, og hvor størstedelen af kosten er vegetarisk.

– Under rejserne med ”Livets opskrift” tænkte jeg ved mig selv: Hvad kan jeg gøre for at få et langt og godt liv? Alle de gamle, jeg mødte, havde mindet mig om, at man skal huske at nyde livet.

Og det at nyde livet er lige netop det, Sisse Fisker og hendes mand skal nu. For det at nyde livet indebærer for Sisse Fisker i høj grad at have tid til sine to børn.

– Det bliver en rejse, der får betydning for os alle sammen. Også børnene. Jeg har det selv sådan, at det jo ikke er bilen eller sofaen, jeg husker fra min egen barndom. Det er oplevelserne.

Skuespiller Bodil Jørgensen er meget bevidst om at leve livet fuldt ud, efter hun for nogle år siden var ude for en frygtelig ulykke. Læs mere her!

Hvor går din næste ferie hen?

Hos Kulturrejser Europa finder du rejser, der er nøje sammensat af medarbejdere med solidt lokalkendskab. Her finder du rejser af høj kvalitet til fornuftige priser, hvad enten du er til kulturrejser, krydstogter, storbyferier, vandreferier, gastronomirejser, langtidsrejser eller andet. Se mere på Kulturrejser Europa her >>

https://imgix.femina.dk/sund-banner_0.jpg

Læs også