Selvudvikling

Bodil Jørgensen efter ulykken: Jeg synes jeg har fået en chance mere

af Af Birgitte Bartholdy. Redigeret af Anne Bruhn Jørgensen 4. januar 2016
Foto: Heidi Maxmiling.
En voldsom traktorulykke sendte i 2014 Bodil Jørgensen fem dage i respirator. Nu, halvandet år efter, er der - på trods af fortsatte mén - atter fart på hende, og kalenderen har det seneste år været proppet med opgaver. Nu er hun aktuel i 3. sæson af ”Badehotellet”. Hun fortæller om det, ulykken og meget mere i denne uges SØNDAG

I sommeren 2014 stod skuespiller Bodil Jørgensen på en traktor, mens den kørte op ad et dige ved Mandø i Vadehavet. Men traktoren gled, og hun faldt af og blev ramt. Hendes kvæstelser var omfattende. Hun brækkede samtlige ribben, begge kraveben og hoften, og leveren og nyren blev trykket, så der opstod blødninger. Desuden kollapsede begge hendes lunger.

Også skuespiller Sofie Gråbøl har oplevet at skulle vende tilbage til karrieren efter voldsom sygdom. 

Farvel til Nørrebro

Der er gået halvandet år, siden den sommerdag hvor ulykken skete. Selvom Bodil Jørgensen igen har travlt, er hun stadig mærket af ulykken.

– Det tager tid for mig at komme i omdrejninger om morgenen. Og så driller mit bækken, hvis jeg sidder for længe ned. Desuden er jeg følelsesløs i den ene side af hovedet – en mærkelig fornemmelse.

Blandt andet som en konsekvens af ulykken er Bodil Jørgensen og hendes familie efter 12 år på Nørrebro flyttet til forstaden Lundtofte. En omvæltning, hun lige har skullet vænne sig til, men som hun efterhånden er begyndt at holde af.

– Med stilheden får jeg mere tid til alt det, der måske ikke har været plads til længe: En tur i skoven eller på museum, tid til at læse en bog og tid til eftertænksomhed.

SØNDAGs læsere er vilde med skønne Bodil Jørgensen. Faktisk blev hun i 2014 kåret til årets SØNDAGs-kvinde. 

En ekstra chance

Bodil Jørgensen har igen fuld knald på, og karrieren kører derudaf. Men traktorulykken har været med til at minde hende om, hvor kostbart livet er, og hvor nemt man kan miste det.

– Jeg synes jo, at jeg har fået en chance mere. Det betyder, at jeg skal gøre mig umage for at gøre det endnu bedre i det liv, jeg har tilbage.

GALLERI: Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen er født 3. marts 1961.
Bodil Jørgensen blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1990.
Bodil Jørgensen er mor til Johannes på 17, Østen på 12 og Rigmor på 5 år.
Bodil Jørgensen blev gift i 1995 med teaterinstruktør Henrik Sartou, som døde i 2005. Parret var blev skilt inden da. I 2005 blev hun gift med filmfotograf Morten Søborg.
Bodil Jørgensen er aktuel i tv-serien »Badehotellet« på TV 2, i »Faderen« på Det Kongelige Teater frem til 18. januar, i »Den grønne elevator« i Glassalen i Tivoli fra 20. februar til 13. april og i »Tam Tam« samme sted fra 1. juni til 26. juli.
Bodil Jørgensen er også aktuel i Hella Joofs film "Malta all inclusive", hvor hun spiller hovedrollen.
Bodil Jørgensen har vundet flere priser, bl.a. en Bodil og en Robert for »Idioterne« (bedste kvindelige hovedrolle) og en Robert for »Smukke mennesker« (bedste kvindelige birolle).