https://imgix.femina.dk/media/813d36fdb3824c19ad438ae99c7726c4.jpg
Selvudvikling

Truer Facebook dit parforhold?

21. november 2010
af Julia Lahme
Foto: Colourbox
Ifølge Julia Lahme findes der større trusler for parforholdet end Facebook

Vi er voksne mennesker. Ude af teenageårenes allerværste jalousimareridt og i gang med at opbygge en vis værdighed omkring os. Vi har styr på os selv (sådan nogenlunde) og på vores følelsesliv (ellers gør vi noget ved det med professionel hjælp) og i den grad også på tilliden til vores partner. Ikke?

Vi er modne mennesker
Vi er ikke længere sådan nogen, der ligger i buske, tømmer lommer, følger efter eller på anden vis er iklædt paryk og cottoncoat som Samantha fra "Sex And The City", da hun afslørede sin elsker i at være andres elsker også. Sådan er vi ikke, vel? Vi ved jo godt, at det fede parforhold kommer af tillid og kærlighed. Ikke?

Facebook giver stresspletter
Men så var der lige det der Facebook, som jo kan få enhver rolig kæreste til at få stresspletter på halsen og kvalme ved tanken om alle de x'- er og alle de "det-kunne-være-blevet-os'ere", som man(d) uden store problemer kan få kontakt med derude i cyberspace.

Det gik simpelthen amok
En kær veninde har måttet droppe sin tilstedeværelse derude, fordi det simpelthen gik amok. Det gik amok for hende, da hun begyndte at følge med i sin kærestes profil på alle tider af døgnet. Han fulgte ikke med i sin egen og var i virkeligheden aldrig aktiv, men bare tanken om, at hende med det lange mørke hår og de flotte ben kunne finde på at genoptage kontakten, drev hende til vanvid. Så hun trak stikket og dermed den voksne beslutning.

Facebook-jalousi
Naturligvis er der ingen af os, der er tjent med en så altopslugende Facebook-jalousi, men helt ærligt: Er det så mærkeligt, hvis verdens lækreste mand, som du har kastet din kærlighed på, også kan få andre kvinder til at trække vejret hurtigere? Og endnu en ting: Der er jo ingen, der er så dumme at flirte sig til utroskab, hvor alle ser det, vel?

Facebook er slet ikke den værste trussel
Nej, det er slet ikke det, der foregår på Facebook, man skal bekymre sig om; det er og bliver den fordømte firmajulefrokost og det (grrrr) kopirum, der burde have et webcam installeret, så alle koner kunne følge med og sove roligt, også når jagtsæsonen lige om lidt går i gang.

Relaterede artikler:

Gamle flammer på Facebook - tør du?

Læs også