https://imgix.femina.dk/media/6c097faa36da46979aa09f03efcbe8c3.jpg
Selvudvikling

Tror du på et liv efter livet?

19. juni 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Hvad sker der, når vi dør? Eller når vi glemmer at leve? Og ville livet ikke være meget nemmere, hvis vi vidste, at der er mere mellem himmel og jord. Bogen ”Imellem” tager fat i drømmen om, at dét er der …

Kan en bog ændre dit liv? Det mener Sagar Bohnstedt, forfatter til bogen "Imellem", og at dømme efter de reaktioner, hun har modtaget fra læserne, er der måske noget om snakken. Og emnet er i hvert fald tiltrækkende. Det handler nemlig om os selv. Om drømme og længsler. Om valg og visioner. Og selve livet, vi kommer til at udsætte til i morgen. Lidt for tit. Og om døden, livet efter døden, mellemstationerne og den evige jagt på lykken. Og hun har selv taget springet. For at blive glad.

Vejen hjem
Midt i en succéfuld karriere var Sagar Bohnstedt nemlig ikke spor lykkelig. Hun kunne bare ikke finde ud af at stoppe op i ræset og arbejdslivet. En opsigelse, en bestseller, et firma - og et salg af samme - senere var hun stadigvæk ikke glad, men en oplevelse under en flyvetur sætter tingene på plads for hende.
"Min krop begynder at ryste, og jeg ser noget, der minder om et filmlærred foran mig," siger hun.
Og dér, på lærredet, udspiller sig kort den historie, der er blevet til "Imellem".
"Det hele varer omkring fire minutter, men jeg ikke i tvivl om, at det er en historie, jeg skal skrive."

En bog med indtryk og aftryk
Og nu er den her - skrevet og udgivet.
"Bogen stiller skarpt på alle de valg, vi træffer - eller måske netop ikke træffer," forklarer Sagar Bohnstedt.
"Vi udsætter vores planer og ønsker til eftersommerferien, efter jul, til næste år - og måske når vi ingen af delene, " sige forfatteren, der oplever, at hendes læsere i dén grad har taget bogen til sig. Måske fordi den behandler emner, der er væsentlige for os alle sammen. For hvem kan sige sig fri for tvivlen - eller håbet om noget mere end dét, øjet lige kan se.
"Det er en bog, der gør en forskel, fordi den sætter sig hos folk og efterlader et indtryk og nogle overvejelser omkring dit eget liv," er forfatterens eget bud.

Værsgo' - til dig fra mig!
Bogen i sig selv har også en interessant historie. Både indeni og udenpå. Forfatterinden har nemlig været så insisterende på at nå ud til sine læsere, at folk faktisk har fået den smidt i nakken. På gader og stræder, I Danmark og i det store udland. Blev 15.000 bøger delt ud. Gratis. Nærmest provokerende, og reaktionerne udeblev da heller ikke. For hvorfor er den gratis, og hvad skal man gøre til gengæld? Svaret var: ingenting. Udover at lade din veninde, din mor eller en helt tredje læse den, så bogen nåede endnu flere mennesker. Et stempel med et nummer i bogen gør det muligt at registrere bogen og dens rejse, og topscoren har skiftet hænder ti gange.

Tag den bog, og lad den vandre
"Dén bog skulle bare ud, også selvom folk måske ikke gider betale for den," fortæller forfatteren.
"Jeg er da lykkelig over, at folk har taget bogen til sig, og at den er endt i både Australien og USA og Indien.
"Og så er jeg selvfølgelig glad for, at jeg stillede mig op på gader rundt omkring og delte bøgerne ud, selvom det da var en anelse nervepirrende," siger Sagar Bohnstedt, der er sikker på, at bogen på den måde er havnet i hænderne på andre - og flere - folk, end dem, der af sig selv havde fundet frem til bogen. Det er de mange begejstrede mails, hun modtager fra folk rundt omkring i verden, et bevis på.

På rejse med sjælen?
Men er der mere "Imellem" himmel og jord? I bogen beskrives "Imellem" i hvert fald som et opsamlingssted, hvor man kommer hen efter en pludselig død. Et sted, hvor man får en chance og et valg til. Vil du fortsætte livet, som du kender det, eller vil du tage afsked? Dét valg får karrierekvinden Eva, der efter et flystyrt ender i koma og har 42 dage til at vælge, om hun vil vågne op af koma og vende hjem til sin familie - eller hun vil videre på sin sjæls rejse. For selvom hendes fysiske jeg er i koma, er hun selv et helt andet sted. Svaret må du selv læse dig frem til.

Om forfatteren
Sagar Constantin Bohnstedt (f. 1972) er tidligere vært på DR1programmet "Ryd op I dit liv" hvor hun hjalp danskere med at rydde op. Hun er også bestseller forfatter med bogen "Neo Feng Shui", og du kender hende fra magasiner, aviser og TV, hvor hun har boligindrettet igennem de sidste tolv år.
Sagar er i dag selvstændig, og når hun ikke skriver, underviser hun og holder foredrag.


Ændrer du også retning i livet? Tjek dit horoskop!

Shop dig glad! Klik her!

Fik du læst "Fix din fremtid med Feng Shui"?

Læs også "Mindfullness hjælper kræftsyge"

Læs også