https://imgix.femina.dk/media/1d70f03ab043451dbb9b4bc888d4b7a3.jpg
Selvudvikling

Fix din fremtid med Feng Shui

30. maj 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Buddhaer, blomster, bassiner og belysning. Den gamle Feng Shui-filosofi rydder op, renser ud og runder op i det store regnskab, og kodeordet er balance. Både indeni og udenpå.

Er der knas med kærligheden? Er du bare helt vildt træt af at knokle løs i dit arbejdsliv men aldrig rigtig nå i mål? Får du ikke den anerkendelse, du synes, du fortjener, sover du elendigt om natten, eller er du konstant stresset? Så kunne det være, du skulle til at interessere lidt for Feng Shui. Den flere tusinde år gamle filosofiske teori kan nemlig skabe balance og harmoni i dit liv og dine omgivelser. Hvis du tror på den, selvfølgelig.

Snup de gode energier
Det hele handler om energier. De positive af slagsen. Og dine omgivelser kan smitte dig med dårlige stemninger og energier, og det er altså dem, vi skal ud af. Med vind og vand - "feng og "shui" - får du redskaber til at nærme dig dine mål, hvad enten det er økonomien, sexlivet eller noget helt tredje, det kniber med. Og det er selvfølgelig ikke gjort med tanken alene, selvom udøvende Feng Shui'er også tror på universets energier og tiltrækninger. Men du kan faktisk - siger de - indrette din tilværelse, så du vader i energier, der giver dig succés -og hvem har ikke lyst til det?

I seng med Feng Shui
Helt bogstavligt skal der smøges op og tages fat, når ændringerne skal ske. Feng Shui er nemlig en slags praktisk boligindretning og arkitektur på højniveau. Og er det karrieren eller søvnen, det kniber med, skal du flytte din seng mod nord, mens du, hvis du altså går noget mere op i lidenskab og lagengymnastik end rolige nætter og et godt job, skal rykke mod syd, hvor dén slags energier trives i bedste velgående. Og det hele kan en af landets mange Feng Shui-rådgivere hjælpe dig med. De kan nemlig fortælle dig om sammenhængen mellem din bolig og dit liv, fordi de med et kinesisk "Bagua"-kort deler dit hjem op i forskellige områder af dit liv. Og Bagua-kortet kan gøre en forskellen. Med dét følger de gode råd.

Vand med velstand
Et hvert hjem er indelt i ni temaer, der omhandler alt fra velstand, familie, rejser, ægteskab og hjælpsomme venner. Alt afhængigt af, hvilket område i dit liv, der trænger til en alvorlig opstrammer, sætter man folkus på dét særlige felt. For det er aldrig ligegyldigt, hvordan dit hjem er indrettet, og det kan give et fingerpeg om, hvor dine problemer trives aller"bedst". Og heller ikke når du arbejder, er det ligegyldigt, hvor du sidder, eller hvor dit skrivebord er placeret. Det er ganske enkelt bare ikke godt at sidde med ryggen til døren. Men god belysning generelt er et must, og blomster og vand bidrager til den gode energi. F.eks. kan du arrangere et lille bassin med rindende vand, fordi vand i bevægelse er godt for både økonomien og romantikken. Det er da en slags "win win".

Ryd op med Feng Shui
Og meget af det lyder ret simpelt. Når vi bare lige får det fortalt, altså. For de fleste genkender jo nok fornemmelsen af et totalt ryddeligt og rengjort hjem, og dét råder Feng Shui'en os da også til, såvidt muligt at have styr på. Rodet begrænser os nemlig hele tiden. Så væk med støvet og ud med de gamle bøger, du allerede har læst flere gange og ved, du er færdig med. Du har ikke brug for dem længere, og da slet ikke, når det fysiske rod æder løs af din energi. Langt være er det med den indre rodebutik, der slet og ret kan slukke for din livsglæde og stjæle din spontanitet. Så trænger du til en oprydning af enhver slags, lover Feng Shui'en altså at guide dig gennem rodet og mod et liv i balance.Du skal bare lige selv være med.

Feng Shui-fakta

Der eksisterer flere retninger inden for Feng Shui, men man kan sige, at der er tale om en asiatisk og en vestlig. Den første er baseret på traditionel kinesisk filosofi og levevis, mens den vestlige Feng Shui er en fusion af moderne vestlige idéer om arkitektur og traditionel Feng Shui.
"Chi" er det kinesiske ord for livkraft og en del af Feng Shui-filosofien. Den negative Chi, der kaldes "dragens dræberåndedræt" vil vi selvsagt gerne af med, for i Feng Shui anses det man det næmest som værende giftigt at være i selskab med dén. Den positive, derimod, kaldes Sheng Chi, og det er den energi, vi skal have til at flyde.

Kilde: Netspirit, Wikipedia

Prøvede du dilemma-testen? Klik her

Interesseret i håndlæsning? Læs "Kiromanti - sandhed eller sniksnak"

Vinder du i Lotto i aften? Tjek dagens horoskop

Ta' "Jorden rundt på 80 kalorier" - klik her

Læs også