https://imgix.femina.dk/media/92b34b35095a490290aff565be14be3e.jpg
Selvudvikling

Tror du på engle?

23. februar 2009
af Isa Lindbæk
Foto: Colourbox
Er engle bare smuk juletræspynt eller findes de i virkeligheden?Femina har spurgt folk, om engle er fup eller fakta. Se hvad de sagde, og kom med dit eget bud.

Anne Watters, butiksansat

Min skytsengel reddede mit liv

"For omkring fem år siden reddede min skytsengel mit liv. Jeg havde fri, men af en eller anden grund følte jeg alligevel et behov for at tage ind på mit arbejde til et ekstramøde, selvom jeg ikke behøvede det. Efter mødet blev jeg siddende og talte med min chef og dennes sekretær, hvor jeg fortalte, at jeg senere skulle i lufthavnen og hente min mand. På vej hjem igen følte jeg pludselig en stor trang til at gå tilbage til kontoret, hvilket jeg gjorde. Og heldigvis, for netop da faldt jeg om med en aneurisme, som er en form for hjerneblødning. Ambulancen blev tilkaldt omgående, og jeg kom mig uden men. Ydermere vidste mine kollegaer, hvor de skulle finde min mand, for det havde jeg netop fortalt. Hvis jeg var blevet hjemme, som det var planen, havde jeg ikke overlevet. Noget fik mig ud af døren, og det noget, tror jeg var min skytsengel."

Mette Giøng-Christiansen, skolelærer

Jeg lader børnene have deres paradis

"Jeg ved ikke om, jeg tror på engle, for jeg har aldrig selv haft en oplevelse med engle, men på den anden side, vil jeg heller ikke afvise, at det er muligt. En engel med vinger er en meget specifik figur, så måske hælder jeg mere til en åndelig engel. Som skolelærer møder jeg tit begrebet engle og paradis hos børnene. Der er måske en bedstemor eller en tante, der nu er en engel i paradis, og det paradis lader jeg dem beholde, uanset hvor konkret eller diffust det er."

Else Horsbøl, pensionist

Skytsenglen holder hånden over mig

"Både min mand og jeg tror på skytsengle, som er en særlig engel, der holder hånden over os. Der er ikke fordi, vi er særligt kristne. Vi går i kirke 4-5 gange om året, som det fleste andre, men skytsengle, dem tror vi nu alligevel på."

Qi Li, kustode

Engle er en smuk fantasi

"Jeg er selv meget kristen, men i min tro fylder englen ikke så meget. Det er mere mit forhold til Gud og Jesus, der betyder noget, men jeg synes, at engle er en smuk fantasi, og de er dejlige at kigge på."

Tessie Meiling, pædagog

Jeg nænnede ikke at give mine engle væk

"Alle synes, engle er yndige, og det gør jeg også. Sidste år lavede jeg nogle juleengle, og de var så fine, at jeg næsten ikke nænnede at give dem væk, som det ellers var meningen. Det var kun særligt udvalgte, som jeg vidste, ville passe på dem, der fik lov at få en. Jeg har slet ikke det samme forhold til alle de julenisser, jeg har lavet gennem tiden."

Christiane Krempien, lærer

Englenes bevægelser er smukke

"Jeg nyder sådan at se englene i malerier og som skulpturer. Det er englenes smukke bevægelser, som fascinerer mig, og jeg nyder dem meget som æstetiske fænomener, selvom jeg ikke tror på dem som overnaturlige væsener."

Hvad med dig - tror du på engle? Skriv en kommentar her.

Læs også