Læs det positive kropsmanifest
Selvudvikling

Tjek dette kropspositive manifest!

14. december 2018
Fredag, 14. december 2018 - 8:00 Udgivet første gang okt. 2017. - af Christina Forsberg, foto: Shutterstock
De to kvinder bag organisationen Be Nourished arbejder for at fjerne kvinders kropsskam - og derfor har de bl.a. skrevet dette manifest. Måske det skulle hænge på køleskabet…?

Der er diætister. Slankeguruer. Og masser af andre velmenende personer, der har det ene formål at få os til at ”spise sundt” (hvad dette så end betyder), tabe os, og indse, at vores krop må og bør ændres. Og så er der amerikanske Dana og Hilary (se billedet herunder), som er stiftere af den healing-baserede organisation Be Nourished Training Institute. De to mødtes allerede i 2005, hvor de dannede grupper for personer med mad/vægt-problemer. Det viste sig dog hurtigt, at de begge havde den samme tilgang til mad, kropsopfattelse, vægt og helse, og det blev startskuddet til det mere omfattende samarbejde.

Filosofien bag Be Nourished er, at vi alle er født med det bemærkelsesværdige instinkt at elske og tage os af vores kroppe. De to kvinder mener, at kropstillid (Bodytrust® som de kalder det), er en rettighed, vi alle er født med. De – og deres ansatte – får ganske vist kvinder til at tabe sig, men det de gerne skulle tabe, er først og fremmest kropsskammen, så den ændring kursisterne søger, kan komme fra et dybere sted.

https://imgix.femina.dk/kvinderbag.jpg

Læs også: 5 brands, der kæmper for mere kropspositivitet

Et vigtigt manifest

Be Nourished tilbyder både programmer, E-kurser, ophold og workshops, såvel som rådgivning, yoga og andre holistiske tiltag, der skal hjælpe med at skabe kropstillid og skabe en langtidsholdbar kropsaccept og evne til at spise intuitivt og ikke mindst: Styrke til fysisk og psykisk at blive næret. Ingen løftede pegefingre, ingen strikse madråd og ingen dårlig samvittighed.

Har man lyst til at få hele deres filosofi og tankegang ind under huden, har Be Nourished udviklet et kropsmanifest, der burde hænge i alle hjem – og det er faktisk også lige til at printe ud fra hjemmesiden her.

Vi hylder deres budskab – se det her:

https://imgix.femina.dk/manifestfinal.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også