https://imgix.femina.dk/media/article/klummeskribenter_tine.jpg
Selvudvikling

Tine Bendixen: Nu kan du gå til smæk i Herning

2. januar 2019
af Tine Bendixen
Nu kan du gå på aftenskole i SM i Herning. Og man må da glæde sig over, at vi lever i et land, hvor det er muligt at beskæftige sig med stort set alt, uden at særlig mange gider løfte et øjenbryn (så længe vi bare holder os inden for lovens grænser)
Jeg forstår egentlig godt, at bestyrelsen for aftenskolen DOF i Herning lige skulle drøfte, om lige præcis dét kursus hørte hjemme blandt udvalget af kurser i porcelænsmaling og italiensk for begyndere. Men det blev vedtaget: Et aftenskolekursus i SM-sex. Sadomasochisme, du ved, pisk uden gulerod – medmindre man kan kalde orgasme for guleroden i SM, men hvad ved jeg om det ... Susanne Lindahl, der afholder kurset, er selv til SM og syntes ifølge DR.dk, at der var vældig meget brug for lige det kursus i SM, fordi det er ”ærgerligt, at det er så tabubelagt”. Aftenskolens bestyrelse blev overbevist, så nu kan man gå til smæk i Herning. Det gider jeg overhovedet ikke blive forarget over. Jeg synes faktisk, det er vildt sjovt, og prøver at forestille mig første kursusdag, hvor man møder de andre deltagere – Herning har 49.000 indbyggere, der er en vis chance for at rende ind i naboen eller et forældrepar fra ungernes skole. Men det er jo altid skønt at møde nogen med samme interesser som én selv, ikke? Og det nye kursus åbner ligesom for en række helt nye kursusmuligheder: ”Byg din egen klimavenlige dildo”, ”Fodfetichisme for begyndere”, og: ”Sådan bleger du selv dit numsehul”… Man må da glæde sig over, at vi lever i et land, hvor det er muligt at beskæftige sig med stort set alt, uden at særlig mange gider løfte et øjenbryn (så længe vi bare holder os inden for lovens grænser). Et aftenskolekursus i SM havner godt nok i medierne, fordi det hører til sjældenhederne, men mere som en kuriositet, der får os til at SMile (høhø), end som noget, vi behøver at hidse os op over eller fordømme.

Her, hvor vi er ved at forlade 2018, kan jeg ikke lade være med at tænke på, at dette ret almindelige lille land Danmark på den måde faktisk er ret – ualmindeligt. Jeg har svært ved at forestille mig særlig mange andre lande, hvor det samme ville være muligt. Muligvis i resten af Skandinavien, men ellers ..? Man kan selvfølgelig sige, at man ligesom tager det frække og spændende og hemmelighedsomgærdede ud af det hele, når SM bliver noget, man går til tirsdag aften fra kl. 20 til kl. 22, med kaffepause midtvejs. På den anden side er det for mig bevis på, at vi i Danmark faktisk tager folks lyster ret afslappet. Det vil jeg godt skåle på. Vil du skåle med mig?

LÆS OGSÅ: Jeg spiser kød. Derfor behøver du ikke, at gøre det

Jeg skåler også for, at 2019 bliver magisk. For os alle sammen. Fyldt med kærlighed, glæde, sjov og ballade. Når tømmermændene har lagt sig, og støvsugeren har slugt den sidste konfetti, når colaen er drukket og pomfritterne spist, så tager vi hul på det: Det nye år. Rent som en notesbog med blanke sider fyldt med alle de muligheder, som dette ualmindelige almindelige lille land byder på. 365 dage, der skal fyldes med LIV. Jeg tror nu ikke, jeg skal på kursus i SM. Jeg er mere til gulerod end til pisk, og der er heller ikke noget SM-aftenskolehold i mit spelt-hood, Østerbro, endnu, og der er langt til Herning. Men det dér med at bygge sin egen klimavenlige dildo – måske var det noget? Knaldgodt nytår til jer alle sammen!

Har du lyst til at skrive et indlæg om, hvad der optager dig, så send os mellem 300 og 500 ord på redaktionen@femina.dk

Læs andres indlæg og få mere info her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også