https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/oktober/ansvar1.jpg
Selvudvikling

Tager du ansvar for dig selv?

22. oktober 2012
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
”For hvad er alternativet? Hvad har vi egentlig tilbage, hvis vi bliver ved med at skyde ansvaret fra os? Hvis vi bliver ved med at bede ”de voksne” om at ordne det for os?”, spørger Malene Fich Weischer på bloggen.

Det er ved at være noget tid siden, men læserbrevet husker jeg stadig helt tydeligt. Eller… Det var faktisk ikke et læserbrev. Jeg sad og kiggede i et Ud&Se en dag, jeg var på togtur, og faldt over brevkassen, hvor man kan spørge DSB om det ene og det andet.

Det spørgsmål, jeg stadig husker så tydeligt, kom fra en dame, som havde siddet ved siden af to unge mennesker i toget over en længere strækning, og hun syntes helt ærligt at de talte lige lovligt højt med hinanden. Faktisk var det endda lidt svært for hende at koncentrere sig om sin bog. Men hun kunne heller ikke så godt lide selv at spørge dem, om de kunne dæmpe sig lidt, så hendes bøn til DSB var, om ikke godt de kunne lave en regel imod lidt for høj snak. Sådan helt generelt. For så kunne konduktøren jo, med henvisning til reglen, sige noget til dem.

Grunden til, at brevet er blevet i min tanker, er - udover en stadig undren over, hvorfor damen ikke bare satte sig ind i en stillevogn - at jeg synes det viser en ualmindelige modbydelig tendens, som rækker langt videre end DSBs regionaltoge...

Læs resten af blogindlægget her

Læs også