https://imgix.femina.dk/media/28a9a8b3fada4080bb6dbb02e0035b97.jpg
Selvudvikling

Tænk dig om når du nøgenbader

13. juli 2011
af Julia schmiegelow
foto: all over press
Har du overvejet at blive naturist, så får du her en række gode råd til din nye livsstil

Egnede strande

På Danske Naturisters hjemmeside Strandguide.dk kan du finde strande nær dig, der er velegnet til at bade nøgne fra. Listen er baseret på oplysninger fra lokale strandgæster, der kender strandene.

At bære badetøj på stranden er for de fleste en selvfølge, men nogen kan godt lide følelsen af at være et med naturen og lade sol, vind og saltvand komme i kontakt med hele kroppen, og vælger derfor at bade nøgne.

Er du en af dem, der har overvejet at bade nøgen, men af forskellige årsager endnu ikke har taget springet, så er der flere ting, der kan hjælpe dig i gang ifølge Danske Naturister.

Lovligt på alle strande
For det første er det vigtigt at vide, at det i Danmark er tilladt at bade nøgen på alle offentlige strande. Der findes dog badestrande herhjemme, hvor det er accepteret eller ligefrem meget almindeligt at bade uden badetøj.

- Det kan være en svær beslutning at være den første, der smider tøjet på en strand. Man er usikker, og man vil ikke genere nogen. Men hvis alle, der ønsker at bade nøgne, positivt ved, at her på denne strand, hvor man befinder sig, er der normalt en del strandnaturister, ja så er beslutningen nemmere, skriver Danske Naturister på hjemmesiden.

Hold afstand til påklædte
Selv om det er lovligt at bade nøgen på alle strande herhjemme, så er det kun så længe, man viser hensyn til de andre badende. På en nøgenbadestrand som på enhver anden strand gælder der de samme normer for almindelig opførsel. Det vil sige, at opføre sig hensynsfuldt og respekter andre, ved at holde afstand til påklædte badegæster.

Beglo ikke andre naturister
Anden god opførsel som naturist er, at man skal opføre sig, så ens hensigter ikke kan misforstås, ved at tænke på, at nogle nøgenbadere kan være følsomme over for at føle sig gloet på. At være nøgen på stranden er ikke en accept af at blive gloet på, blive udsat for andres seksualitet eller få seksuelle tilbud.

- Du er gået forkert, hvis du er kommet for at glo på nøgne mennesker eller har seksuelle hensigter, skriver Danske Naturister på hjemmesiden.

Læs "Er du blufærdig eller befriet?" på Femina.dk.

Eller læs om, at man kan tage på nudistferier på Oestrogen.dk.

Læs også