https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1035-aug-kjems/1035-kjems-2-kopi-2.jpg
Selvudvikling

Tænd lys i mørket

4. november 2010
af Camilla Kjems
For mig at se er julen – hvad enten vi er troende eller ej – en super sund tradition, fordi den giver os lejlighed til at udnytte efterårets og vinterens lidt tunge energier til at fokusere på nærvær og hygge

Jo ældre jeg bliver, des mere sætter jeg pris på julen. Dybt sentimentalt, men sandt. Duftene, lysene, sanseindtrykkene, forventningens glæde og stemningen af hygge og intimitet. Og her mener jeg ikke bare juleaften, men hele perioden op til jul. Ja, det er da lidt tidligt at hive kravlenisserne frem og sætte klejner på bordet - men man kan jo starte i det små!

Med stille og roligt at forvandle boligen til en "hyggelig hule", nu hvor mørkets tid for alvor er over os. Lave små åndelige hjørner, tænde masser af lys og pynte vasen med nogle af efterårets smukke bare grene sprøjtet med glimmer. For mig at se er julen - hvad enten vi er troende eller ej - en super sund tradition, fordi den giver os lejlighed til at udnytte efterårets og vinterens lidt tunge energier til at fokusere på nærvær og hygge, frem for at vi synker ned i månedlang vintertristesse.

Så kys lidt ekstra på din kæreste og dine børn, omfavn dig selv, dyrk din åndelighed, lad tankerne svæve, gør dit hjem hyggeligt, og tænd lys i mørket. Traditioner er det, der samler os mennesker og holder os fast. Uden dem ville livet "bare" være en lang række hverdage, der flød sammen. Så hold fast i at skabe dine egne traditioner - de er en vigtig del af vores livs historiefortælling.

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også