https://imgix.femina.dk/media/993914aed2cc4f6aa4665e31161886a0_3.jpg
Selvudvikling

Tårer dæmper mænds seksuelle lyst

5. oktober 2011
af Renée Toft Simonsen
Kvinder kan holde mænd 10 skridt fra livet, når de græder, idet tårer virker dæmpende på den seksuelle lyst

Mennesket er det eneste væsen, der græder for at udtrykke følelser, og det fænomen er derfor noget, man har forsket i. For hvorfor gør vi det egentlig? Det gør vi jo nok af flere grunde - men én af dem er, at vi kvinder kan holde manden 10 skridt fra livet, når vi græder, idet tårer åbenbart virker dæmpende på den seksuelle lyst.

Da man gik i gang med undersøgelserne, var det på baggrund af den antagelse, at tårer fremkalder empati og sorg hos andre. Men under de indledende forsøg måtte man overraskende konstatere, at mændene hverken var påvirket på empatien eller på humøret, men at kvindetårer derimod lagde en dæmper på mændenes seksuelle lyst. Man antog derfor, at der måtte være noget kemisk i tårerne, som blev opfanget af mændene via lugtesansen, og som åbenbart påvirkede dem på den måde.

Tanken var så interessant, at man gik i gang med at undersøge fænomenet nærmere. Gennem flere eksperimenter beskrev mænd, hvordan de blev mindre seksuelt ophidsede af at snuse til kvinders tårer end af at snuse til en neutral saltopløsning, som var dryppet ned over kvindernes kinder. Faktisk kunne en grædende kvinde få dem til at føle det, som om de lige havde taget et koldt styrtebad.

Men det var ikke kun mændenes egen beskrivelse af, hvordan deres seksuelle ophidselse dalede, der støttede forskningen. Også i målinger af testosteronniveau og hudreaktioner og ved hjernescanninger fandt man frem til de samme resultater: Kvindegråd virkede dæmpende på mænds seksuelle lyst. Ifølge professor i neurobiologi ved Weizmann Institute of Science i Israel er kemiske signaler en form for sprog.

Så på en måde kan man sige, at tårer derfor kan være det kemiske signal for: "NEJ." Ikke at jeg har indtryk af, at kvinder derude har brug for et våben til at holde mændene væk med, tværtimod - men så var der altså alligevel en ret sikker metode til på en pæn måde at sige "ikke i aften skat".

Kærlig hilsen
Renée

LÆS OGSÅ:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d07a1f4330a644e6b6af9b782410e35d.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også