Kropskærlighed
Selvudvikling

Styrk din kropskærlighed med de tre D’er

21. november 2018
af Charlotte Kobberøe Fink
Foto: Panthermedia
For mange af os er det desværre en lang proces at lære at elske vores egen krop, men disse tre råd kan hjælpe os på vej til mere kropskærlighed.

Få mere kropskærlighed

Vi ved det jo godt. Vi skal snakke pænt både til og om os selv, og vi skal elske den krop, vi er blevet givet. Men indimellem kan det altså være svært at omfavne os selv med kærlighed, hvis dagen er dårlig, og humøret er i bund. Men det er vigtigt at huske på, at kropkærlighed ikke er noget, som opstår over natten. Ifølge Psychology Today kan de tre D’er over tid hjælpe dig til forbedre dit syn på din egen krop.

De tre D’er:

Drop diæten:

Selvfølgelig er diæt gavnlig for nogle personer, men for den gennemsnitlige kvinde, er en streng diæt hverken en sund eller effektiv vej til vægtkontrol. Hvis du forestiller dig, at du aldrig mere må spise dit yndlingsmad, hvad sker der så? Psykologisk set vil det at afskære bestemte madvarer fra din kost blot få din lyst til maden til at vokse – og så er du mere tilbøjelig til både at spise det og til at indtage virkelig store mængder. Og dét kan få dig til at føle dig både skamfuld og mislykket og gør bestemt ikke noget godt for din kropsfølelse.

I stedet er det vigtigt at vide, hvad sund og varieret kost er. Derudover er det mindst ligeså vigtigt at lære at genkende sult. Det lyder måske dumt, men faktisk er det en stor udfordring for mange af os at vurdere, om vi reelt er fysisk sulten, eller om vores sult udspringer af for eksempel kedsomhed eller følelser? Har man problemer med vægten, ligger der nemlig ofte en masse følelsesmæssige ting til grund for den måde, man spiser på – og de er værd at blive bevidst om.

LÆS OGSÅ: Kropskærlighed: Læs denne mands hyldest til sin kurvede kone

Dyrk den gode dialog:

Der ligger mere magt, end man umiddelbart skulle tro, i måden vi snakker om og til os selv på. Fokuserer vi altid på vores fejl, når vi ser os selv i spejlet, eller drejer samtalen sig altid om mad, vægt, og det, vi er utilfredse med, når vi taler med vores veninder, er det noget, vi skal være opmærksomme på. Den negative tale påvirker nemlig vores selvbillede - og ikke på den positive måde. Hvis vi bliver bevidst om vores indre sabotør, bliver det nemmere for os at bremse de samtaler og tanker, der ikke gør noget godt for vores kropskærlighed – og så kan vi lære at styre dem i en mere positiv retning. Og ja, vi ved, at det tager LANG tid, men tag et lille skridt ad gangen. Øv dig i første omgang i at blive bevidst om, hvornår du taler negativt om dig selv, og prøv så lidt efter lidt at undgå at sige det, du tænker, højt. Med tiden så prøv gradvist at italesæt dig selv og din krop på en kærlig måde, hvor du ellers ville have kritiseret dig selv.

Daglig dig-tid:

I forlængelse af det andet D så sæt hver eneste dag lidt tid af til dig selv og din kropsrejse. Brug et par minutter morgen, aften og i løbet af dagen på at fortælle dig selv, at du ER god nok, og at din krop er lige, som den skal være. I starten kan det måske virke dumt, men med tiden bliver det lettere – og det kan altså have en positiv effekt på dine tanker.

Sæt også tid af til at passe på dig selv. Dyrk motion, som du synes, er sjov (og ja, en gåtur tæller!), og brug tid på at lave lækker, sund og varieret mad. Og husk så også, at det er selvomsorg at sætte tid af til at slappe af, læse en god bog, se en serie eller tilbringe tid med en veninde.

Kilde: www.psychologytoday.com

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også