https://imgix.femina.dk/media/7430fe9a132542e4a3399ac9195867a6.jpg
Selvudvikling

Støt kampen mod brystkræft – med et syndigt stykke chokolade

13. oktober 2011
af Nicola Voss
Modelfoto: Colourbox
Spis noget lækker chokolade og nyd de syndfulde mundfulde vel vidende at du støtter kampen mod brystkræft. Chokoladen Geisha har nemlig doneret en halv million kr. til bekæmpelsen af brystkræft.

Her på redaktionen kan vi kun bakke op om Geisha's smarte markedsføring af deres nye chokolade, Geisha, som ikke alene er skøn at se på, i sin lyserøde indpakning, men som også har tanker bag navnet og et godt formål for øje.

Det er det finske konfekturehus Fazer, der står bag Geisha som i år er hovedsponsor for Støt Brysterne og som i den forbindelse har doneret 500.000 kr. til det gode formål. Oveni det har de også lavet en facebook gruppe, hvor de opfordrer kvinder til at donere deres profilbillede til at blive en del af én stor pink sløjfe på Geishas Facebook-side: www.facebook.com/fazergeisha

https://imgix.femina.dk/legacy/media/a4bd5c7a844f42fd920736037699759a.jpg

Her på redaktionen går vi stærkt ind for nydelsesfulde stunder og chokolade er ingen undtagelse. Dog er det for os ofte forbundet med dårlig samvittighed. Men ifølge psykolog Uffe Damborg kan indtagelsen af chokolade godt bringe balance og nydelse ind i hverdagen, hvis blot vi indtager det på den rette måde, så også vores sanser bliver mætte. (Men mon ikke det også skal være i den rette (begrænsede mængde…..) Hans tip er:

1. Nærvær med nydelse af udsøgt chokolade er et eksempel på mindful spisning. Du slår autopiloten fra og opmærksomheden til i et langsomt sansende spisetempo. Det øger nærværet med nydelsen og afslapningen ved din spisning.

2. Prøv i øjeblikke ad gangen at få lidt mere mindful spisning ind i din hverdag ved at spise, hvad du kan lide på denne måde. Det vil hjælpe dig til sundere spisning, næsten uanset hvad du spiser. Nydelsen er ikke en luksus eller synd, men en betingelse for at blive sanselig mæt.

3. Gør det til et ritual hver dag på et bestemt tidspunkt, helst når du er alene og i en rar omgivelse. Spis et stykke chokolade med totalt nærvær i et meget langsomt sansende spisetempo. I øjeblikke ad gangen i andre sammenhænge vil du spontant opleve større nærvær med spisning. Nydelsen af spisning er et vilkår for sundhed. Få flere råd til mindful spisning fra Uffe Damborg på www.e-mindfulness.dk

Disse råd vil vi uden tvivl huske her på redaktionen næste gang sukkertrangen banker på…. Hvem vil ikke gerne opnå mere nydelse? Også hvis det så betyder at bukserne strammer…. Eller vil vi nu det…….. Vi vil i hvert fald gerne støtte brysterne. Og dét står ikke til diskussion.

Støt brysterne med FEMINA her

Læs også