https://imgix.femina.dk/media/06a4a5b709b343c3884e8fc79475365a.jpg
Selvudvikling

Slut fred med din krop

3. marts 2011
af Redaktionen
Fokusér på det, du er tilfreds med, frem for det, du er utilfreds med. Så er du et skridt nærmere en reel krigsafslutning på kampen med din krops udseende


Lav en liste over det, du undgår i dit liv
Hvad undgår du, fordi du er utilfreds med din krop? Måske undgår du tøj, som afslører din kropsform, eller du undgår at tage på stranden, fordi du ikke føler dig tilpas med dit udseende. Skriv det hele ned på en liste.

Vælg, hvem der bestemmer i dit liv!
Spørg dig selv, hvem det er, der bestemmer i dit liv? Og træf et valg her og nu! Bestemmer du, eller er det dine forestillinger om din krop, som dikterer, hvad du kan og ikke kan?

Tro ikke på alt, hvad du tænker!
Vi er ofte optaget af at tænke, føle og fornemme, og selvkritik er en tro følgesvend. Men bare fordi du tænker noget, betyder det ikke, at det er sandt!

Du er mere end dine bryster
Forestil dig, at tre af de personer, som betyder noget for dig, holder hver sin tale for dig. Hvad vil du gerne have, de siger om dig? Læg mærke til, hvorvidt du tænker, at din absolut vigtigste egenskab er, at du har flad mave? Eller om det er andre egenskaber, du vil huskes for?

Vær nærværende i dit liv
Den menneskelige hjerne er ikke i stand til at bekymre sig og være nærværende samtidig. Ret din opmærksomhed mod nuet. Læg mærke til smagen af din kaffe. Til temperaturen i rummet, du befinder dig i. Til de kropslige fornemmelser, du oplever lige nu. Øv dig i at være i nuet hver dag.

Vis kroppen respekt

Slut fred med din krop - én gang for alle!
Skønhed kommer indefra og fra de handlinger, du udfører. Beslut, hvad der er vigtigt i dit liv, og brug din energi på det, som virkelig betyder noget for dig. Det, du kan og vil forandre. Opfør dig som den person, du ønsker at være, og vær det med den krop, du har! Stop kampen med din krop, og tag fat på livet.

Kilde: Psykolog Rikke Kjeldgaard, se www.actdanmark.dk

https://imgix.femina.dk/legacy/media/36171b4d455b47c5be2cd5d80388773f.jpg

Keira Knightley er et af tidens store sexsymboler på trods af hendes ret små bryster. Da "Pirates of the Caribbean 3" blev indspillet, ville filmselskabet gerne give hende større bryster. Kiera ville hverken have sokkefyld eller vat i bh'en, men gik dog med til at få sminket kavalergang på brystet.

Læs også