https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/11/46/sara-marie-maltha/sara-marie-maltha-stop.jpg
Selvudvikling

Skuespiller Sara-Marie Maltha: Livet er for kort til at klatte væk

12. november 2012
af Britta Bjerre
Foto Sif Meincke og All Over Press
Frygten ved at blive 40, den er der jo, det kan vi lige så godt erkende, siger skuespiller Sara-Marie Maltha, som for tiden kan ses i rollen som statsministerens elskerinde, Centerpartiets formand Rosa Lebech, i ”Forbrydelsen lll”

Det er snart et år siden, skuespiller Sara-Marie Maltha blev 40.

- Og ja, frygten ved at blive 40, den er der jo, det kan vi lige så godt erkende, siger hun ærligt.

Den runde fødselsdag gav anledning til at gøre status, fortæller hun også.

- Jeg gør faktisk status hver gang, jeg har fødselsdag. Men når man kommer til de 40, er man nået til et sted, hvor man ikke længere kan tillade sig at gå og vente på at komme i gang med det, man ved, man skal eller gerne vil. Da er man nødt til at tage nogle valg. Og det gælder i stort og småt. Det gælder også dårlige vaner, eller venner, man ikke synes er gode for én. Livet er for kort til at klatte det væk, fortsætter hun.

Begivenhedsrigt år

2012 har været et begivenhedsrigt år for Sara-Marie Maltha. Samtidig med at hun var i fuld gang med optagelserne til "Forbrydelsen", var hun også travlt beskæftiget som instruktørassistent og statistkoordinator på filmen "Marie Krøyer", som blev instrueret af hendes mand, Bille August.

2012 var også året, hvor hun og Bille August blev gift. Efter ti år og to børn sammen og med et tredje barn på vej her til januar.

Det at fylde 40 betød også…

- … At jeg fik sat ord på, hvad JEG gerne vil, og vi fik drøftet i fællesskab, hvordan resten af vores liv skal være, og hvor det skal drejes hen.

Familiekalender

Den nærmeste fremtid er selvfølgelig dedikeret til "den lille nye". Med familieforøgelsen bliver Sara-Marie Maltha mor til tre og gør Bille August til far til otte.

Apropos familie, så medvirker Sara-Marie Maltha og 11 andre kendte danskere i en fotokalender for 2013 for Mellemfolkeligt Samvirke.

En kalender, der kredser om emnet barndomsminder og tryghed og sælges til fordel for MS's arbejde for børn ude i verden.

Kalenderen er blevet til på initiativ af fotograf Sif Meincke og grafiker Monica Cetti og sælges i udvalgte butikker og via ms.dk.

Læs også