https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/oktober/2012-43-skonhedsfejl-p.jpg
Selvudvikling

Skønhedsfejl koster jobbet

23. oktober 2012
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Skønhedsfejl kan give et negativt udfald ved jobsamtalen – her får du en list over top 7 skønhedsfejl du skal undgå ved en jobsamtale

De fleste kvinder ville nok gøre lidt ekstra for at fremstå pæn og kvalificerede, når de skal til jobsamtale. Men det er ikke sikkert at alle kvinder lige er klar over hvor stor en indflydelse det egentlig kan have. Så det er en ganske god ide at undgå skønhedsfejl hvis man håber på et positivt udfald af jobsamtalen.

Jobsamtalen - Sådan gør du det til en god oplevelse - en guide til hvordan DU bliver bedre.

Et studie fra den britiske stormagasinkæde Debenham afslører, at det tager 30 sekunder for en potentiel arbejdsgiver at bestemme sig for, om du er den rette kandidat til jobbet. Beslutningen kan som oftest blot være baseret på små skønhedsfejl, som ikke alle selv er fokuserede på.

- Helt åbenlyst er påføringen af makeup og duft lige så vigtigt som at sikre sig, at ens påklædning er ren og strøget før et interview, siger Sara Stern, der skønhedsdirektør for Debenham.

Top 10: Kvinders tøj fejl på jobbet

Skønhedsfejl du skal undgå:

Disse skønhedsfejl kan være afgørende for job samtalen ifølge studier. Afskallet neglelak er dog den absolutte topscorer som den største synd, der ofte afslører sig allerede ved håndtrykket.Men samtidig er det farligt at gå til jobsamtale med en al for dristig aura, for det vidner om, at du er en overmodig person, og det er ikke alle arbejdsgivere, der er fans af den type. Derfor er knaldrød læbestift, skarpt optegnede øjenbryn og tung parfume bandlyst.

Det er dog svært at finde en skudsikker løsning på at give det helt rette indtryk, for har du lagt en fejlfri makeup, udsender du et andet signal - og det er, at du er en professionel kandidat, der meget vel kan være på vej mod det næste jobtilbud næsten inden, du har sagt ja til det nuværende job.

- Det ser ud til, at en mere naturlig udseende middelvej er vejen frem for at opnå succes, siger Sara Stern.

Det signalere du med din makeup

En kunstig hudkulør indikerer, at du er en kandidat der er vild med ferie og hellere vil dase den i solen end at give den gas ved skrivebordet.

Spaltede hårspidser tyder på dovenskab.

Udtværet mascara giver indtryk af, at du er en festabe, som hellere vil sidde på værtshus end til personalemøde.

Uden mascaraen, kan du let komme til at ligne en kvinde, der er i krise, og derfor forsømmer sig selv, ifølge undersøgelsen.

Sjusket læbestift med farve på tænderne, for dig til at ligne en person, der mangler omtanke.

En tydelig foundation-kant, viser at du ikke har sans for detaljen.

Disse skønhedsfejl kan virke små og ubetydelig, men ikke desto mindre er de åbenbart virkelig vigtige, ifølge undersøgelsen. Så drop de dårlige undskyldninger og gå makeuppen efter i sømmene inden du forlader hjemmet og drager til jobsamtale.

Få mange flere skønhedstips med Q's nyhedsbrev og tilmeld dig her

Læs også