https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1338_skilsmisse_saadan_kommer_du_igennem_med_boern.jpg
Selvudvikling

Skilsmisse: 10 gode råd til dig der har børn

24. september 2013
redigeret af webredaktionen
En skilsmisse er aldrig sjov, men er der børn i forholdet, er det endnu vigtigere at tackle hele processen på en ordentlig måde. Få parterapeutens gode råd til, hvordan du og dine børn kommer bedst igennem en skilsmisse

En skilsmisse kan være en hård omgang at komme igennem. Ikke kun mens det står på, men også bagefter. Følelserne er ofte i kog – man er vred, ked af det, føler sig afmægtig og er måske fuld af skyldfølelser over for børnene. Så hvordan kommer man bedst igennem en skilsmisse? Her får du parterapeut Karen Sveistrups gode råd:

# Tal ordentligt om din eksmand og hans familie over for dine børn.

# Behandl din eksmand og hans familie værdigt, for det er stadig dine børns familie.

# Vis dine børn, at man kan blive skilt med respekt og på en omsorgsfuld og god måde. Du er forbillede for dine børn. Der er stadig møder i børnehaven, som I gerne skulle kunne komme til begge to.

# Italesæt over for dine børn, at du er den voksne, og at skilsmissen er dit ansvar, og at du nok skal tage dig af det, når du er ked af det. Børn tror nemlig, at det er deres skyld, at I bliver skilt.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du videre efter en skilsmisse

# Lad være med at putte børnene i din seng, når din eksmand er væk, for så føler de sig afvist, når der kommer en ny mand ind i dit liv - og i din seng. Og det kan de vise i form af vrede imod din nye kæreste.

# Overvej, hvornår du præsenterer børnene for en ny kæreste - skal de møde hver eneste, eller først når det bliver seriøst?

# Sæt dig ud over dine egne behov, og husk at du er dine børns primære omsorgsperson. Tænk også kun på børnenes tarv, når du skal fastsætte samvær med deres far.

# Lad være med at slås om indboet, for det er også børnenes hjem, du splitter. Det gælder, uanset om du bliver boende eller ej. Det gør børnene trygge at have de samme ting omkring sig som før skilsmissen.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du lettere igennem en skilsmisse

# Lad være med at konkurrere med din mand om børnenes gunst. Børnene har mere brug for en tryg hverdag end masser af gaver og fantastiske oplevelser.

# Bliv enige om at opretholde de samme værdier omkring børneopdragelse, så børnene ikke bliver forvirrede. Der er rigeligt at forholde sig til af regelsæt i børnehaven, hos bedsteforældre osv. Bevar også den samme børneopdragelse, når der kommer en ny partner ind i dit eller din eksmands liv.

Kilde: Parterapeut Karen Sveistrup

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du økonomisk igennem skilsmissen

Læs også