https://imgix.femina.dk/media/72c04054c9064ee99b37a6e8e6cf01f6.jpg
Selvudvikling

Skal vi sige nej til bryllupet?

24. maj 2010
af Renée Toft SImonsen
Modelfoto: Colourbox
Min kæreste og jeg har fået at vide, at der er plads til 60 gæster, og vi kan invitere de 40, så vil mine forældre selv bestemme, hvem de sidste 20 skal være

Hej Renée.
Jeg er en kvinde på 30, som snart skal giftes. Mine forældre holder (og betaler) brylluppet. Min kæreste og jeg har fået at vide, at der er plads til 60 gæster, og vi kan invitere de 40, så vil mine forældre selv bestemme, hvem de sidste 20 skal være. Min far vil blandt andet gerne have nogle af sine nærmeste forretningspartnere med. Det er jeg ikke så vild med, da jeg ikke har nogen tilknytning til dem og ikke synes, de hører hjemme ved en så privat fest som et bryllup. Jeg vil nødig virke utaknemmelig og har forsøgt at påvirke min mor, men hun holder med min far. Men hvad mener du? Er jeg urimelig? Alternativet er jo, at min kæreste og jeg siger, at vi selv vil holde vores bryllup, og så bliver det en meget lille, intim fest, for vi har ikke råd til det store party, som vi faktisk glæder os til!
Kærlig hilsen
Den vordende brud

Læs også: Sæt grænser for din mor

Kære vordende brud.
er er rigtig meget, du skal gøre op med, før du bare siger ja til dine forældres betingelser. At de har ret til at stille dem, er der ingen tvivl om, men hvorvidt man synes, det er i orden, er en helt anden sag. Personligt ville jeg aldrig give en gave og så hæfte en masse betingelser op på den. Og i en så personlig og privat sag, som et bryllup jo er, synes jeg i grunden også, det er upassende. Jeg ville heller ikke have mennesker, jeg ikke kendte, med til mit bryllup, men vi mennesker er jo vidt forskellige. Hvis du tænker, at det kan du sagtens bære og ofre, fordi du gerne vil have den helt store fest, og det er det vigtigste, så kan du vel sluge den kamel? Tænker du derimod, det vil ødelægge den store dag for dig, så er det bedre, du siger fra. Eller måske kan du vælge at følge dit hjerte og protestere og bede om at få det, som du gerne vil have det, mens deres pengepung stadig er åben.
Men når alt kommer til alt, så er det super vigtigt, du er afklaret med, hvordan dagen skal fejres. Så hvorfor ikke udskyde brylluppet en stund, så du får tid til at finde frem til lige netop den fest, du selv ville blive allergladest for?
Kærlig hilsen
Renée

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Spørg Renée
Renée Toft Simonsen er Cand.psyk. Har du et spørgsmål til Renée, kan du skrive til hende på renee@femina.dk, så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs også