https://imgix.femina.dk/media/article/_t3p0589.jpg
Selvudvikling

Sine Hornsleth om sin mand: Jeg bliver tit den pessimistiske i vores forhold

1. august 2016
Af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Bo Lynge.
Der var tiltrækning og kemi ved første øjekast, da kunstneren Kristian Hornsleth mødte sin kone, Sine Høeg, for mere end 15 år siden. I dag er de gift og har to børn sammen. Og selvom Sine elsker sin mand, så fortæller hun også, at det ikke altid har været lige nemt at være gift med Kristian.

– Kristian er så sjov. Når vi har mødt andre kunstnere i udlandet, så er de ofte meget alvorlige og lidt selvhøjtidelige. Der er Kristian lidt det sjove indslag, synes jeg. Og så er han begavet og enormt velopdragen. Jeg ved godt, at man kan sige det om de fleste, men han er det alligevel på en anden måde. Kristian er sådan helt igennem god. Jeg kan godt have nogle negative sider, men Kristian ser ikke det dårlige i nogen.

Sådan fortæller Sine om den mand, hun mødte på en bar i det indre København for snart mange år siden. Her tegnede Kristian Sines silhuet på papirs dugen, og det kunne hun ikke stå for. Sidenhen er Kristian blevet en succesfuld kunstner, som er drevet af en stor passion. Nogle gange så stor at det hele går lidt for stærkt. I 2009 sagde Sine eksempelvis sit job op som indkøber for at kunne rejse med Kristian til London at bo.

Skuespiller Louise Mieritz: Min mand accepterer alle mine neuroser

Tryllebundet og afsted

– London var ikke et fælles projekt. Kristian er ikke sådan en, der overvejer tingene særlig meget. På et tidspunkt talte han meget i telefon med en, som så nogle muligheder for ham i London, og det var som om, han spillede på en fløjte og nærmest tryllebandt Kristian, for lige pludselig skulle han bare afsted. Holly var lille, og det var ikke særlig praktisk at skulle flytte til London.

Men sådan blev det alligevel. Kristian rejste, og Sine kunne ikke finde ud af, om hun skulle tage med eller blive i Danmark. Kristian var på et passioneret eventyr, og det lød ikke på ham, som om han havde tænkt sig at komme hjem foreløbig. Så efter noget tid rejste Sine over til ham.

– Jeg er uden tvivl den realistiske og den fornuftige af os, og det kan også nogle gange give mig rollen som den lidt pessimistiske. Det synes jeg faktisk godt kan være lidt hårdt. Men Kristians behov for at udtrykke sig handler også om, at han har en hvis angst. Alle kunstnere forsøger jo at levere nogle budskaber ud fra deres billeder, litteratur, eller hvordan de nu udtrykker sig, og det er også det, Kristian gør, og det har jeg stor respekt for.

Kirsten Lehfeldt: Mødet med min mand var en naturkatastrofe

En stærk kemi

Forskellene er altså ikke svære at få øje på. Alligevel er der ingen tvivl om, at Sine er stolt af sin mand. Hun fortæller med lys i øjnene om, hvordan Kristian har stået meget alene i kunstbranchen og selv har bygget sin virksomhed op fra bunden, udelukkende drevet af passion og hårdt arbejde.

– Jeg er meget imponeret og stolt af ham. Når folk møder Kristian første gang, bliver de tit overraskede over, hvordan der kan være sådan en sympatisk mand bag sådan noget voldsomt kunst. Men Kristian er en meget god og kærlig mand, og selv om jeg godt kan høre, at vi lyder meget forskellige, så har vi tit talt om den her tiltrækning og kemi, der stadig er imellem os. Vi har virkelig ikke ret meget tilfælles, men vi har en stærk kemi.

Mikkel Beha: Tag aldrig kærligheden for givet

https://imgix.femina.dk/krimiboeger-artikelbanner-620x300-ny.jpg

Læs også