Signe Lindkvist udendørs i forbindelse med interview i SØNDAG om sommerminder
Selvudvikling

Signe Lindkvist: Jeg prøver altid at bevare den store ja-hat

25. juni 2018
af Britta Bjerre
foto: Heidi Maxmiling
Signe Lindkvist, fhv. tv-vært og for tiden cirkusdirektør i Cirkus Summarum, var 24, da hendes mor døde. Sorgen bar hun med sig, men en særlig sommer erfarede hun: - At den måde, hvorpå man kan komme sig over sorgen ved at miste nogen, man elsker, det er ved at få nogen igen, som man elsker lige så højt.

Signe Lindkvist fortæller om sine sommerminder

Signe Lindkvist, 44, har lavet masser af tv i masser af år.

Hun blev opdaget af DR's B&U afdeling, da hun var 16. Hun har lavet et væld af tv-programmer for børn, også lidt for voksne, og har også været chef undervejs.

Bl.a. var hun chef for børnekanalen Ramasjang og var med til at få ideen til og skabe Cirkus Summarum, som i år har 10-årsjubilæum. Hun er da også med i manegen som cirkusdirektør, når Cirkus Summarum fejrer jubilæet med en lang række cirkusforestillinger i København og Aarhus de næste seks uger. Men hun er ikke længere ansat i DR. Eller noget andet sted i tv-branchen.

For Signe holder en pause fra tv. Hun er begyndt som freelancer og har startet sit eget enmandsfirma, som hun med bevidst hentydning til sin højde (148 cm) og sin livsindstilling ("Jeg prøver altid at bevare den store, fede ja-hat) har valgt at kalde "Små Ben & Højt Humør".

- Her laver jeg alt muligt forskelligt, fortæller hun, - og har det seneste år prøvet at koncentrere mig om at lave andet end fjernsyn. Men i virkeligheden laver jeg meget det samme, som jeg altid har lavet, nemlig at formidle fantasier og historier. Nu formidler jeg det bare igennem shows og events f.eks., og kunderne er nogle andre.

LÆS OGSÅ: Signe Lindkvist om barndommen: Det var da klart, at jeg blev drillet

Den særlige sommer

I sommerserien "Sommerminder" i SØNDAG fortæller Signe om nogle af sit livs somre. Om de første somre. Den hårdeste sommer. Og også om den særlige sommer, sommeren 2005, hvor alle hendes sår i livet blev helet.

Signe var kun 24, da hendes mor døde.

- Meget af mit liv har været mærket af den sorg, jeg har haft med mig. Men sommeren 2005, da mit barns far havde haft panikangst, og vi havde boet på Vesterbro med gang i den og fest og huhej, og vi så købte et hus i Hareskoven, og han igen havde fået det godt, og jeg i marts havde født min datter. Den sommer, da jeg for første gang havde mit eget hus med min egen have og med mit eget lille barn, som lå og sov i barnevognen i skyggen under kirsebærtræet. Den sommer var på en eller anden måde den lykkeligste sommer. Og sommeren, hvor alle mine sår i livet blev helet.

- Pludselig gav det hele mening. Jeg erfarede den sommer, at den måde, hvorpå man kan komme sig over sorgen ved at miste nogen, man elsker, det er ved at få nogen igen, som man elsker lige så højt. Da jeg fik mit eget barn, forsvandt al sorgen over min mor. Selvfølgelig er den der stadig et eller andet sted i kroppen. Men på en mærkelig måde er den ikke i vejen længere. Den har fundet sin plads. Og derfor, netop derfor, var den sommer en af mine lykkeligste.

LÆS OGSÅ: Tre genveje til godt humør

Cirkusprinsesse med hang til...

Signe omtaler glad og gerne sig selv som "cirkusprinsesse med hang til pailletter". Hun er tosset med cirkus, ganske enkelt.

– Jeg har elsket cirkus, lige siden jeg var barn, og min lige så cirkustossede far altid tog mig med ned for at kigge på cirkusteltene, der blev rejst, når der kom cirkus til byen. Derfor er det også så skønt at have været med til at opfinde Cirkus Summarum og opleve, at det er blevet en succes.

– Det er en kæmpefornøjelse at være med til. 2.500 mennesker per forestilling, børn og voksne, som hujer og hejer og skråler og skriger. Det er det mest taknemmelige arbejde i hele verden. Og lige dét skal jeg altså lave hele sommerferien. Jeg føler mig ekstremt privilegeret.

LÆS OGSÅ: Margrethe Vestager: Endelig indhenter jeg min alder

Som én stor familie

– Mange af dem, der er med i forestillingen, har jeg lavet børnefjernsyn med, siden jeg var 16. Vi kender hinanden, vores børn kender hinanden, vi er som én stor familie. Og vi har hele DR's Big Band med. Hør her, medmindre det bliver en virkelig, virkelig kold og blæsende sommer, kan det ikke gå galt!

Hendes kæreste, Mads Ulrich Holmstrup, er ikke på samme måde cirkusfan. Faktisk er han det stik modsatte. Da Signe og hendes datter Karly My rejste rundt med Cirkus Arena i sommeren 2015, besøgte han dem undervejs.

– Men han sov ikke en eneste gang i cirkusvognen. Hver gang han kom på besøg, var jeg klar over, at vi var nødt til at tage på hotel.

Min eksmand er min bedste ven

I år, hvor Cirkus Summarum har forestillinger tre uger i København og derefter tre uger i Aarhus, er det lidt anderledes.

– En af de kameler, min kæreste har skullet æde omkring mig, er, at mit barns far er min bedste ven. Han har fået en ny kæreste og et nyt barn og har endnu ét på vej, og de mennesker er lige så meget min familie som min egen datter.

– Når vi rejser til Aarhus og laver cirkus, tager hele den familie med, altså eksmand, hans kæreste og deres på det tidspunkt to børn. Og da er min kæreste også med. For i sommer skal vi ikke bo på en cirkusplads, men har lejet sommerhuse. Det kan han godt fungere med. Jeg føler det, som om jeg kommer til at bo i en bunke af kærlighed, når vi alle skal bo sammen i Aarhus!

LÆS OGSÅ: Tjek din personlighed, er du mest pessimist eller optimist

Signe Lindkvist i stikord

* Født 30. april 1974.

* Mor til Karly My, hvis far hun blev skilt fra i 2008.

* Kæreste med Mads Ulrich Holmstrup, som er direktør i produktionsselskabet Mastiff.

* Har været vært for en lang række børneprogrammer, bl.a. "Hvaffor 1 hånd", "Container Conrad" og "Skrål".

* Cirkus Summarum har forestillinger i København i uge 26, 27 og 28 og i Aarhus i uge 29, 30 og 31 plus et par dage ekstra i uge 32

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også