https://imgix.femina.dk/media/sondag/2014/04/16/signe-egholm-olsen/signe-egholm-olsen-prim.jpg
Selvudvikling

Signe Egholm Olsen: Dårlig samvittighed er en del af det at være mor

14. april 2014
af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker, SØNDAG, Aller Media
Skuespiller Signe Egholm Olsen og sanger Jimmy Jørgensen, har sammen datteren Billie Jo på to et halvt år. Og selv om Signe Egholm Olsen beskriver det at blive mor som det største i sit liv, så er er det også forbundet med dårlig samvittighed, indrømmer hun

For to et halvt år siden blev Signe Egholm, der nok er mest kendt for sine roller i blandt andet Nordkraft og DRs julekalender Pagten, og Jimmy Jørgensen, den tidligere forsanger i Hotel Hunger, forældre til datteren Billie Jo.

Og Signe Egholm, der taler om datteren som »lille prinsesse«, bor sammen med sin lille familie på Nørrebro i København, og hun er slet ikke i tvivl om, hvad det har betydet at blive mor

- Det er så dejligt at være blevet mor! Det er det største, der er sket i mit liv! Uden tvivl, siger hun til SØNDAG.

Cecilie Beck, der er gift med udenrigskorrespondenten Rasmus Tantholdt, fortæller, hvorfor de ikke skal have børn sammen. Det gør hun på søndag.dk

Hun var umulig i går

Men når det er sagt, så gider Signe Egholm Olsen ikke det med at fremstille eller at få fremstillet sig selv og sit liv som et rosenrødt ridt, selv om hun er - ja - faktisk ret lykkelig i det liv, hun har sammen med »min lille familie«, som hun omtaler barn og kæreste flere gange.

- Hun var simpelthen så umulig i går, at jeg blev utrolig træt af hende, siger hun om datteren.

Artiklen fortsætter under videoen...

For hun vil også gerne afmontere alle eventuelle glansbilledopfattelser. Blandt andet indrømmer hun gerne hvordan dårlig samvittighed er flyttet ind sammen med datteren.

- Dårlig samvittighed har været en stor del af det at blive mor! Jeg har haft mega-meget dårlig samvittighed over at skulle afsted klokken syv om aftenen og lade andre putte mit barn. Aaiiiij, hvor har jeg været ked det, siger hun.

- Omvendt, vi afleverer ikke vores datter i vuggestuen hver dag klokken syv om morgenen, vi afleverer måske klokken ni, og nogle dage afleverer vi måske slet ikke. Nu har Jimmy og jeg f.eks. lige haft fri i tre uger, hvor vi har været i Berlin alle tre. Det er netop de muligheder, som vores freelanceliv og skæve arbejdstider giver, siger hun og tilføjer:

- Og alligevel har den dårlige samvittighed siddet der. Den har jeg godt nok brugt meget tid på. For det er unaturligt at gå fra sit barn klokken syv om aftenen. Det er det, siger hun, og fortsætter:

- Og ja, det er bare en norm, kan du sige, men den norm ligger de fleste af os vældig meget under for. Derfor skal man virkelig sige det højt mange gange for sig selv: »Det er okay at gå. Det er okay at gå. Det er okay at gå« for at overbevise sig selv om, at det er o.k., og at ingen lider nød af den grund.

Læs også