https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/renee-toft-simonsen/renee-3-kopi-2_1.jpg
Selvudvikling

Sex er ikke fint og dejligt!

29. december 2009
af Renée Toft Simonsen
Hvad er det for en besked, vi sender videre til næste generation: At sex er noget stads, som man kan blive syg af

Det dér med sex kan være en besværlig størrelse for mange af os: Enten får vi for lidt, eller også får vi for meget ... eller også får vi det ikke på den måde, vi helst kunne tænke os. Uanset hvad vi må tåle af problematikker, er der ingen tvivl om, at sex er noget vigtigt og væsentligt i livet - ikke mindst for at vi kan føle, at vi har livskvalitet, det findes der utallige undersøgelser omkring.

For nylig læste jeg en artikel i Information, som fik mig til at reflektere over, hvordan vi kommunikerer, når det handler om det seksuelle. Altså hvad vi modtager af budskaber fra det offentlige rum, og hvordan vi modtager dem. Overskriften var: "Kan big mother lide sex?".
Jaaahh, tænkte jeg, det kan hun godt ... Imidlertid var det dog ikke min indre big mother, der var i fokus, men samfundets big mother. Og i den forbindelse havde man regnet sig frem til, at det kunne hun faktisk ikke. Nej, desværre - fra offentlig side er sex ikke noget fint og dejligt. Det er ikke noget, vi endelig bare skal udfolde og lystigt give os i kast med. Vi ser ikke ligefrem oplysningskampagner, som går på, at sex er godt og dejligt, og ingen steder opfordres vi til at fyre den af og hygge os.

Derimod findes der utallige kampagner, som advarer imod sex. For eksempel stemples købere af sex som klamme, dumme tabere på Velfærdsministeriets hjemmeside, hvembetalerprisen.dk, selv om der ikke er nogen lov, som forbyder nogen at købe sex. Og flere partier har foreslået, at man klipper massageannoncerne ud af aviserne, inden man lægger dem til udlån på bibliotekerne. Selv om det ærinde, jeg er ude i, absolut ikke handler om at forsvare prostitution, er prostitution altså stadig ikke forbudt her i landet.

Det ser altså ud til, at man har travlt med at beskytte os mod dårlig og farlig sex, mens man peger på, at man skal være meget bekymret for alt, hvad der har med sex at gøre, medmindre det foregår for lukkede døre mellem mand og kvinde, og helst nogle, som har et forhold, der varer længere end selve akten.

En anden bekymrende ting er, at den seksualundervisning, vores børn tilbydes, mest handler om sygdomme og alt det, som er farligt ved sex - hvordan man beskytter sig, er det altoverskyggende emne - og, så vidt jeg ved, ikke meget om, hvad god sex er for noget. Det sidste er næsten det værste, for hvad er det for en besked, vi sender videre til næste generation: At sex er noget stads, som man kan blive syg af , hvis man ikke tager sig i agt og passer rigtig meget på? Måske skulle vi i stedet vende blikket lidt væk fra alt det, der er farligt, og fokusere lidt mere på alt det, der er fantastisk og gør livet værd at leve - f.eks. god sex - og på, hvor frigørende og energigivende en brandgod orgasme kan være?
Kærlig hilsen
Renée

Læs også