https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/11/45/sara-blaedel/sara-blaedel-stor.jpg
Selvudvikling

Sara Blædel: Derfor er krimierne ikke filmatiseret

4. november 2013
af Britta Bjerre, Redigeret af Trine Fisker
foto Hanne Loop, All Over Press
Det er egentlig ikke fordi Sara Blædel ikke vil have filmatiseret sine krimier om kriminalassistent Louise Rick. Her får du forklaringen på, hvor for de så ikke er blevet det endnu

I øjeblikket går hundredevis af danskerne i biografen for at se den nye krimi Kvinden i buret.

Filmen med Nikolaj Lie Kaas og Sonja Richter på rollelisten er en filmatisering af Jussi Adler-Olsens populære krimi af samme navn, og det er ikke den første biograffilm med udspring af hans bøger om Afdeling Q.

En anden krimiforfatter, hvis bøger man kan se på tv, er Elsebeth Egholm. Her deler hun ud af sine 5 favoritkrimier

Og Jussi Adler-Olsen er ikke den eneste forfatter der kan læne sig tilbage i biografsædet og se deres bog folde sig ud på det store lærred.

Vi trak alle filmrettigheder hjem

Masser af krimier ender enten som film eller som tv-serier, og der var egentlig også filmplaner om hovedpersonen Louise Rick, kriminalassistent og leder af Den Særlige Efterforskningstjeneste - krimiserien skrevet af krimiforfatteren Sara Blædel.

- Men da jeg skiftede agent, trak vi alle filmrettigheder hjem, siger Sara Blædel til SØNDAG.

Lise Rønne: Jeg kommer aldrig til at lave X Factor igen. Læs hvorfor på søndag.dk

Der kommer i hvert fald en bog mere

Men det med at skabe film på baggrund af sine bøger er ikke noget Sara Blædel bare hopper på hovedet ud i. Særligt ikke herhjemme i Danmark.

- Nu arbejder min agent med det igen i USA. Men herhjemme er jeg lidt varsom. Jeg synes ikke, det er ubetinget godt, at der laves film, før jeg selv er færdig med at skrive om Louise Rick. Og efter Dødesporet (Den nyeste bog fra Sara Blædel om Louise Rick, red.) kommer der i hvert fald én bog til i serien. Derefter må vi se, hvad der sker, siger Sara Blædel.

Læs også