Billie Koppel foran rå baggrund
Selvudvikling

Sangerinde Billie Koppel om at gå i sin mors fodspor: Jeg er min egen

12. december 2016
Skrevet af Sofie Nymand, foto: Christina Hauschildt
Hvad betyder mor egentlig, når vi vælger vores vej i livet? Og hvilke tanker gør man sig, når vejen er præcis den vej, som mor har taget? Mød sangerinde Billie Koppel, som er datter af Annisette Koppel - den karismatiske forsanger i rockbandet Savage Rose. Hun fortæller, hvordan det er at gå i sin mors fodspor, som har budt på stærke familiebånd og fantastiske oplevelser - men også forventninger og fordomme.

Som datter af sangerinde Annisette Koppel samt musiker og komponist Thomas Koppel, er Billie Koppel opvokset med musikken. I barndomshjemmet blev der spillet musik fra verden over, og når hendes forældre skulle på turné med bandet Savage Rose, så var hun med og lå under sin fars klaver, når bandet var på scenen.

Med musik og sang som en stor del af sin barndom, har Billie altid følt, at det var en del af hende.

– Musikken har været koblet til mine følelser helt fra start af, fortæller Billie og fortsætter med et smil: – Jeg kan huske, at jeg som lille var glad for sangen ”Det var en lørdag aften”, for den gik bare lige i hjertet på mig. Og sådan var det med nogle sange. Jeg kunne mærke dem og havde en helt fantasihistorie omkring dem, som jeg levede mig helt ind i.

Sangerinde Maria Montell: Jeg synger om mine kriser

Sangerinde med et personligt udtryk

Billie er i dag forsanger i bandet Catbird, som hun har dannet med sin mand, Frank Hasselstrøm. Bandet har indspillet flere albums bl.a det anmelderroste "Among Us," og de er netop ved at indspille et nyt. Derudover turnérer de både i Danmark og udlandet. Beslutningen om at blive sangerinde og livet, der følger med, er ikke en, som Billie bevidst har taget. Sådan blev det, fordi sådan var det.

– Jeg har ikke tænkt i karrierevalg. Det var faktisk slet ikke valg, for sangen har simpelthen brændt for meget i mig til, at jeg kunne lade være. Samtidig er det ikke noget, der er trukket ned over hovedet på mig. Jeg har først og fremmest haft det sådan, at jeg har villet være ærlig overfor mig selv, og det betød, at jeg blev sangerinde. Og så har jeg arbejdet på at finde mit eget personlige udtryk i musikken,
siger Billie til Ugebladet SØNDAG.

Mimi Jakobsen: Jeg har aldrig haft ambitioner om at blive som min far.

En musikalsk familie

Hun fortæller ærligt, hvordan det ikke altid har været nemt at gå den samme vej som sin mor, der er kendt for sin karakteristiske stemme.
– I begyndelsen kastede jeg mig ud i musikbranchen uden at tænke på, hvordan omverdenen nu tog imod det. Så har jeg prøvet at insistere på, at jeg var min egen, men det kan jeg gøre nok så meget, for jeg ved jo godt, at når jeg står og synger, så sidder der en masse mennesker nede i salen og tænker: lyder hun som sin mor, eller gør hun ikke?

Billie holder fast i, hvem hun er uden at tage afstand fra sin musikalske familie og sin baggrund, også selv om hun kan risikere at møde fordomme baseret på netop det. Samtidig værdsætter Billie sin mor, den barndom hun har haft og den øvrige musikalske familie, der altid kan give råd og respons med på vejen.
- Min mor har været der til at give gode råd til, hvordan jeg bedst muligt bruger min stemme, og det at kunne være en del af mine forældres musik, siden jeg var helt lille, har givet mig en masse fantastiske oplevelser med på vejen. Samtidig har man altid nogle tæt på, der kan give en dyb og ærlig respons på musikken.

I denne ugens blad, SØNDAG nr. 50 kan du læse meget om at gå i sin mors fodspor.

Læs også