Sabrina Karlsson gik fra at være størrelse 32 til at blive plus size model
Selvudvikling

Sabrina gik fra størrelse 32 til at blive plus size-model: ”Jeg var træt af at ligge i krig med min krop”

11. september 2019
Udgivet første gang i oktober 2017. Onsdag, 11. september 2019 - 14:54 - af Christina Forsberg, foto: YouTube og Instagram
Underskønne Sabrina Karlsson har i dag stor succes som plus size model med sit helt særlige look. Men vejen dertil har ikke været helt nem for den svenske model, der har kæmpet med forholdet til sin krop.

Hun har været model siden fireårs-alderen, og med sit store krøllede hår, tonsvis af fregner og det karakteristiske mellemrum mellem fortænderne er Sabrina Karlsson ikke en kvinde, der forsvinder i mængden.

I teenageårene var hun eksponent for det atletiske, slanke look i teen-magasinerne, og hun begyndte også at gå shows for bl.a. Jean Paul Gaultier og Betsey Johnson, men indeni oplevede Sabrina en snigende følelse af stress. De strenge fysiske forventninger tog hårdt på hende. Alt for hårdt.

- Da jeg fortalte, jeg ønskede at tage til Milano, blev jeg bedt om at tabe mig. Det havde jeg ikke oplevet som teenagemodel. Det var virkelig svært, men jeg ønskede alligevel at tage af sted og bevise, at jeg godt kunne.

Ikke den naturlige vægt

På trods af at Sabrina fik kæmpet sig ned på en størrelse 32, kom hun aldrig til at føle sig godt tilpas.

- Til sidst blev det en krig mellem min krop og jeg. Jeg var jo ikke naturligt denne størrelse 32, så det var en kamp for mig at forsøge og også at vedligeholde vægten. Det påvirkede mit sociale liv, især fordi jeg er lidt af et madøre. Og jeg frygtede konstant, at når jeg ikke kunne overholde de mål, som bureauerne sagde, jeg skulle have, så ville det blive enden på min karriere.

Så Sabrina Karlsson tog en pause. Og da hun vendte tilbage i branchen halvandet år efter, var det på hendes egne betingelser.

- At acceptere min krop ændrede mig som person. For selvom du er model og har den ideelle størrelse i følge modeindustrien og medierne, er det ikke sikkert, at du er glad for din krop. Da jeg var allertyndest, bar jeg aldrig shorts, fordi jeg engang havde hørt, at mine lår var for store. Da jeg blev plus size model, blev jeg meget mere tilpas i min egen krop. Jeg begyndte at elske den mere, end jeg havde gjort tidligere. Måske har det også med alderen at gøre, men når du arbejder med så mange forskellige kvinder i forskellige aldre, størrelser og former, så kommer du til at sætte pris på din krop og hele det spektrum af skønhed, der findes.

LÆS OGSÅ: Vogues chefredaktør kritiserer ultratynde modeller

Meget er sket – og mere kan ske

I de fem år Sabrina har arbejdet som plus size model, har hun set en stor udvikling inden for området.

- I dag kan plus size modeller lave mange ting, magasiner, shows osv. Sådan var det ikke tidligere.

Og hun er selv det levende bevis. Hun har både lavet bl.a. Levi’s kampagne, været på forsiden af Glamour, gået catwalk for Chromat og Michael Kors.

I 2016 blev hun ansigt for Milk Makeup, og at plus size modeller er med i skønhedskampagner er ikke just kutyme – til Sabrinas egen undren.

- Det var et chok for mig, at det har taget så lang tid for skønhedsindustrien at bruge plus size-modeller som kampagneansigter – makeuppen sidder altså ens på os og andre modeller. Men jeg tror, skønhedsbranchen har haft brug for, at modebranchen ligesom gav os det grønne stempel.

Sabrina Karlssons håb er, at udviklingen fortsætter. At vi kommer til at se endnu mere diversitet i både skønheds- og modebilledet.

- Jeg ved, der er både et publikum og kunder til det. Så det kan kun gå en vej: Fremad.

Herunder kan du se skønne Sabrina Karlsson i en reklame for Zizzi:

Kilder: Vogue.com, Mic.com

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også