https://imgix.femina.dk/media/87e9fecd624d454da8bae250aa64935e.jpg
Selvudvikling

Sådan synder Pernille Aalund

5. februar 2010
af Britta Bjerre
Foto: Marianne Leth
Når Pernille Aalund skal synde på den sunde måde, elsker hun at sætte tænderne i Nigella Lawsons Breakfast Bars. Se også galleriet med Pernille Aalund

Når Pernille Aalund skal synde på den sunde måde, elsker hun at sætte tænderne i Nigella Lawsons Breakfast Bars.

Se også galleriet med Pernille Aalund nederst i artiklen...

Egentlig er det havregyn med mælk på bagt i ovnen og derfor nærmest morgenmad.

Men hos Pernille står der også gerne en skål med Breakfast Bars til en god kop eftermiddagste. Og til andre situationer, hvor den søde tand råber højt.

Nigellas Breakfast Bars (16 stk)

Ingredienser:

• 1 ds. kondenseret mælk (cirka 400 g) Fås på dåse fra f.eks. Nestlé.

(Kondenseret mælk er lavet af mælk eller fløde indkogt med sukker. Vi erstatter nogle gange med letmælk og et æg iblandet)

• 250g. grov eller finvalsede havregryn

• 75g. kokosmel

• 110g. tørrede tranebær (kan også erstattes eller suppleres med rosiner, tørrede abrikoser, figner eller andre former for tørrede bær)

• 125g. frø og kerner (en blanding af f.eks. sesam, solsikkekerner, græskarkerner)

• 125g. usaltede peanuts (kan også være usaltede cashewnødder, valnødder, hasselnødder.)

• Hos os varierer vi fyldet alt efter, hvad vi måtte have i køleskabet og køkkenet.

Fremgangsmåde:

• Tænd ovnen på 130 grader og læg bagepapir i en lille bradepande.

• Varm den kondenserede mælk eller mælke-ægge-blandingen forsigtigt op.

• Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål og hæld den lunede mælk over. Rør godt rundt.

• Hæld blandingen over i bradepanden og pres den sammen med hænderne, så overfladen bliver jævn.

• Bages i en time. Tages ud og køler af i 15 min., før den skæres. Blandingen giver 16 stykker.

• Opbevares i en tætsluttende kagedåse.

Opskriften stammer fra "Nigella Express" - af Nigella Lawson.

Læs også